Porsche je zaustavio petogodišnji pohod Audija na 24 sata Le Mansa i prvi puta pobijedio od 1998. godine. Debitant Njemac Nico Hulkenberg, Novozelanđanin Earl Bamber i Britanac Nick Tandy dojurili su do 17. pobjede tvornice iz Stuttgata u meki svjetskog automobilizma (Audi 13, le mans 1Ferrari 9, Jaguar 7, Bentley 6..). Trijumf Porschea upotpunila je posada Bernthard/Weber/Hartley drugim mjestom ispred Audija      (Fassler, Lotterer, Treluyer).
Pobjednička ekipa preuzela je vodstvo u devetom satu utrke i nije ga ispuštala do kraja. Audi je prijetio jedno vrijeme ali je u nedjelju ujutro bio jasno da će Porsche biti jako teško zaustaviti.
Toyota, aktualni svjetsk prvak u endurance utrkama, stigla je tek šesta.
Pobjednici LMP2 kategorije su Nicolas Lapierre, Richard Bradley i Matt Howson (Oreca) a GTE Pro Gavin, Milner, Taylor za Chevrolet svladavši Aston Martine i Ferrarije. No, zato je Ferrari slavio u GTE Am sa Shaytar, Bertolini i Bašovim. U ovoj kategoriji druga je le mans 2stigla ekipa Amerikanca Patricka Dempseya, poznatog glumca-vozača koji se rasplakao od sreće. (gd)
    Snimio: Nediljko Matejaš i WEC