Preventivno-edukativni program, sastavni je dio Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine

Policijska uprava zagrebačka tijekom mjeseca rujna nastavlja sa provođenjem preventivne akcija “Poštujte naše znakove”, koja je namijenjena učenicima prvih razreda osnovnih škola, a sve s ciljem kako bi se najmlađe osnažilo kao samostalne sudionike u prometu u prvim danima škole.

Policijska uprava zagrebačka uz potporu Ravnateljstva policije, a u suradnji sa Hrvatskom glazbenom mladeži i partnerima iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, povodom početka školske godine,i ove godine provodi preventivnu akciju „Poštujte naše znakove“. U sklopu navedene akcije, unutar male dvorane Vatroslav Lisinski, izveden je edukativni mjuzikl pod nazivom „Đak veseljak i prometni znak“, te edukativno preventivni program za djecu nakon predstave.

Edukativni mjuzikl „Đak veseljak i prometni znak“ nastao je pod pokroviteljstvom MUP-a, u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, neizostavan je dio edukacije o tome kako sigurno doći do škole.

Predstava je spoj svladavanja važnih spoznaja o prometu i o tome kako se u njemu ponašati; uz to djeca uče najvažnije prometne znakove, u osmišljenom umjetničkom sadržaju u kojemu se isprepliću riječ, glazba i pokret, ispunjavajući i angažirajući gledatelja da bez moguće zasićenosti porukama i sam sudjeluje u njoj. Tijekom današnjeg događanja, policija je zajedno s partnerima naučila naše mališane o važnosti pravilnog ponašanja u prometu, kao i važnosti prepoznavanja i poštivanja prometnih znakova te se predstavila u ulozi pravog prijatelja-pomagača.

Putem djece, iz Osnovne škole Središće, iz Zagreba, poslana je i poruka njihovim roditeljima da vlastitim primjerom pokažu kako se treba ispravno ponašati u prometu, između ostalog, da djecu u vozilima prevoze isključivo na propisan način; nikada, bez obzira koliko se žurili, posebno ako su u pratnji djeteta, ne čine prometne prekršaje.

Ovaj, zanimljiv, preventivno-edukativni program, sastavni je dio Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030., a koje imaju primarno za cilj zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima njihovog sudjelovanja u prometu.

Izvor: Zagrebačka policija

 


Source link