Strani sport

Power osvojio Indianapolis 500, Patrick odustala

Australac Will Power slavio je na ovogodišnjem, 102. izdanju utrke Indianapolis 500.

Vozač momčadi Penske i IndyCar prvak iz 2014. slavio je s tri sekunde prednosti ispred Eda Carpentera koji vozi za svoju ekipu, a na posljednjoj stepenici pobjedničkog postolja pridružio im se Scott Dixon, vozač Chip Ganassi Racinga i četverostruki prvak IndyCar serije.

Power je tom pobjedom postao prvi Australac koji je pio pobjedničko mlijeko na ovoj legendarnoj utrci.

Nakon sudara Tonya Kanaana, do tada vodeći Oriol Servia i Stefan Wilson, mlađi brat pokojnog Justina Wilsona, otišli su u pit lane i osam krugova prije kraja Power preuzima vodstvo u utrci.

Što se tiče ostalih nezgoda, valja spomenuti onu Jamesa Davisona i Takume Sata, nakon koje je bivši vozač Formule 1 i prošlogodišnji pobjednik Indianapolisa 500 završio svoju utrku. Na sličan način svoju utrku je završio i Helio Castroneves, četverostruki pobjednik Indianapolisa 500.

Sudarom je svoju utrku završila i jedina vozačica, Amerikanka Danica Patrick, jedina žena u povijesti koja je vodila na Indianapolisu 500. Patrick se okrenula na stazi i udarila u ogradu, bio je to kraj utrke, ali i njene karijere. Na Indianapolisu 500 Patrick je posljednji puta nastupila prije sedam godina.

36-godišnja Patrick je svoju posljednju punu sezonu u Nascaru odvozila prošle sezone, a ove je nastupila na Indianapolisu 500 i na Daytoni 500, čime je okončala svoju profesionalnu vozačku karijeru.

Follow Me:

Related Posts