Loše. Malo toga ćemo pamtiti. Tri pristojne utrke i iznad svega niti jedan jedini ”collision course” između Hamiltona i Rosberga. Jedino su se samo dotakli i to na prvom zavoju u Austinu. Sramota.
Da smo ovakve sezone imali kad su u istim autima sjedili Senna i Prost, Lauda i Prost, Reutemann i Jones, Piquet i Mansell,  Andretti i Peterson, Stewart i Cevert, Clark i Hill, Fangio i Ascari…F1 vjerojatno ne bi više postojala. Bernie Ecclestone se ni s 85 ne da i to je najveći problem. Po principu ne da ništa što neko drugi predloži, može samo što njemu padne na pamet. Pa bi tako jako lako limunada mogla biti i slijedeća godina ako slučajno u Ferrariju nastane tradicionalni casino (ludnica) bez kojeg Talijani jednostavno ne mogu.
12115464_1678645532407683_2982373702098046646_n
Srećom, imaju drugog vozača koji je je iceman, i jako ga teško može bilo što pomaknuti. Kimi je ove godine bio tri puta na postolju, bez pobjede i flegmatično promatra kako dani prolaze..On nije rob u momčadi kao nekad Barichello, ali i nije neka Ferrarijeva budućnost nego samo ”da se voda ne muti” novom Schumacheru. Kad bi Seb dao, u momčad bi se odmah doveo mladi Verstapen pa da vidiš vatrometa. Ovako su u Maranellu mirni i čekaju manu s neba da bi se Mercedes slijedeće godine ipak mogao stići.
Seb je odvozio lijepu sezonu nakon tragične 2014. On nam je jedina nada za 2016. ako će se u Mercedesu i dalje samo gladiti i gađati kapama..Ta epizoda s ”letećim šiltericama” ne ide na čast probuđenom Nici i kao velikom kandidatu za naslov druge godine. Lewis mu je bacio kapu s ”trebat će ti na gridu za koju minutu” a Nico ga je doslovno gađao natrag pokazavši da je bezveznjak kao i prije godinu u Spa kad mu je trebalo tjedan dana da mu do mozga dođe da je on jedini krivac za probušenu Lewisovu gumu.
U Mercedsu su svi zadovoljni. Zlo mi je već od izljeva oduševljenja. Uzeli su sve što se dalo a nama dali vrlo malo osim ak ne uživate u monolozima..Druge će godine biti još bolji i sumnjam da će Ferrari imati tu nešto puno za reći. Nitko sretniji da griješim.
E da je barem Alonso ostao u Ferrariju. Naravno bilo bi krvi sa Sebom ali bilo bi i barem pet, šest pobjeda a cijela momčad bi bila stepenicu više spremna za prave okršaje s Merđom. Sada je jasno da je Seb uvjetovao svoj dolazak Fernandovim odlaskom..
Ovako se Alonso glupirao cijelu godinu u McLarenu gdje je izbezumljena Honda doturila motore kao da Jaopanci ne znaju da je Drugi svjetski rat završio..Pa zar je moguće da je to ista tvornica koja je Ayrtonu davala najbolje motore njegove karijere..!?
Dvije se godine spremala nova alijansa McLaren-Honda i potpuni potop kao na Okinavi. Hoće li proraditi u 2016 ? Sumnjam. I naravno, nitko sretniji da griješim.  Ne znam što još Button radi u F1. Nikada nije bio ”my cup of tea”. Imao je ono sreću s Brawnom i good bye. Mladi Vandoorne koji je dominirao GP2, vozit će slijedeće godine japansku Super formulu !?
Dennisu smo zadjeli jubilarnu sedmu veliku grešku. Zabranio je Hondi da da motore Red Bullu. Zlošesti čova.
Red Bull je imao godinu iz pakla naročito za zelenim stolovima. Cigani iz Mercedesa, Ferrarija i Honde (Dennis) cinično su odbili dati motore pa se RB na kraju morao pomiriti s Renaultom koji gluvari oko kupovine Lotusa a kojem na zadnjim utrkama nisu dali ni kavu popit jer nije platio poršlogodišnje kave, parkinge, upotrebu kutija prve pomoći, bicikala za po padoku i kupovinu razglednica za javiti se doma.
Renaultov motor za Red Bull 2016. mogao bi se zvati ”kod Gige u šupi” ili tako nekako. Onaj ko plati, njegovim imenom će se zvati. Pa dobro. I to je bolje nego good bye dupe daj za čak četiri auta. I to velikog Red Bulla. A kakvi samo talenti. Riccardo, Kvjat (tako se i čita), Sainz jr i budući svjetski prvak Max Verstapen, starog Verstapena sin.
Williams ništa ili tu negdje. Bottas, očigledno materijal, muči se s mediokritetom Massom koji je trebao out prije deset godina kad je u Pešti dobio onaj šaraf u glavu.
India bi se druge godine trebala zvati Aston Martin. Pompozno. No, kako znamo da niko više nema love, bojimo se da bu i tu muke kao npr. Jaguar, Stewart..
Suberova godina za zaborav kao i Manorova koji je preživio ko zna kojim čudom ali je potjerao sve ljude koji su za to zaslužni.
Naše su misli i dalje s velikim Michaelom Schumacherom. Medicina svaki dan izmisli nešto novo. A to bi bilo nešto jako, jako lijepo..(gd)
Vettelova i Ferrarijeva sezona puna zadovoljstva
Vettelova i Ferrarijeva sezona puna zadovoljstva
Grosjean je ključeve Lotusa (Renaulta ?) predao mladom Palmeru
Grosjean je ključeve Lotusa (Renaulta ?) predao mladom Palmeru
Button i Riccardo su također pročerdali godinu..
Button i Riccardo su također pročerdali godinu..
Bernie se uglavnom bavio nabavkom povrća (slika iz Trogira)
Bernie se uglavnom bavio nabavkom povrća (slika iz Trogira)
Lewis Hamilton i Keith Ritchards
Lewis Hamilton i Keith Ritchards