Drift

Premalo drift utrka

Respektabilnih 2000 došlo je vidjeti treću i posljednju utrku ”Croatian drift challengea” (imali bi mi i svojih riječi za ovo..). Iako je na startu bio samo 21 automobil, bilo je ovo atraktivno natjecanje koje sigurno ima budućnost ako malo više poradi na masovnosti, kako utrka tako i vozača i gledatelja. Prije svega, tri utrke godišnje nisu dovoljne. Širom Hrvatske ima bezbroj ljubitelja auto utrka koji bi sigurno došli da se u njihovom gradu vozi ovako nešto. Iako je organizacija utrka mnogo kompleksnija stvar nego se misli, drifteri imaju olakšavajuću okolnost a to je da im ne treba baš tako puno prostora. Naravno, ne može se voziti baš po svakom parkiralištu, ali vjerujemo da je širom zemlje moguće naći prostor za ove spektakularne vožnje.
Ključ svakog natjecanja i utrke su mediji a tu se poradilo jako malo. Čak ni vlastiti site ”challengera” zadnji pošteni članak objavio prije više od godinu dana a to je u današnje vrijeme nedopustivo. Ako su se o PR-u učili od ”Delte”, nisu dobro napravili.. U ostalim medijima ništa ili vrlo malo.
No, oni koji su došli na Mičevec nisu požalili. Atraktivnost auto sporta u punom sjaju. Bilo je čak i popratnih aktivnosti sve do tzv ”taxija” u kojem je gledateljima moguće provozati s najboljim drifterima a to je događaj koji je pamti.
U ”chalangeru” je vozilo nekoliko atraktivnih auti pa su naši ljubitelji došli na svoje. U vožnjama se nije štedilo pa su natjecanja pokazala da i ovaj oblik auto utrka ima budućnost. (gd)
Rezultati ”Croatian drift challengera”:
Marino Pirić 300
Marko Brkljačić 195
Ivo Znaor 160
Miroslav Zrnčević 145
Uroš Berdajs 145
Clemens Kauderer 100
Dario Foler 99
Karlo Pavičić 75
Tihomil Iskra 69
Goran Šorak 55

 

Popularne objave

To Top