Respektabilnih 2000 došlo je vidjeti treću i posljednju utrku ”Croatian drift challengea” (imali bi mi i svojih riječi za ovo..). Iako je na startu bio samo 21 automobil, bilo je ovo atraktivno natjecanje koje sigurno ima budućnost ako malo više poradi na masovnosti, kako utrka tako i vozača i gledatelja. Prije svega, tri utrke godišnje nisu dovoljne. Širom Hrvatske ima bezbroj ljubitelja auto utrka koji bi sigurno došli da se u njihovom gradu vozi ovako nešto. Iako je organizacija utrka mnogo kompleksnija stvar nego se misli, drifteri imaju olakšavajuću okolnost a to je da im ne treba baš tako puno prostora. Naravno, ne može se voziti baš po svakom parkiralištu, ali vjerujemo da je širom zemlje moguće naći prostor za ove spektakularne vožnje.
Ključ svakog natjecanja i utrke su mediji a tu se poradilo jako malo. Čak ni vlastiti site ”challengera” zadnji pošteni članak objavio prije više od godinu dana a to je u današnje vrijeme nedopustivo. Ako su se o PR-u učili od ”Delte”, nisu dobro napravili.. U ostalim medijima ništa ili vrlo malo.
No, oni koji su došli na Mičevec nisu požalili. Atraktivnost auto sporta u punom sjaju. Bilo je čak i popratnih aktivnosti sve do tzv ”taxija” u kojem je gledateljima moguće provozati s najboljim drifterima a to je događaj koji je pamti.
U ”chalangeru” je vozilo nekoliko atraktivnih auti pa su naši ljubitelji došli na svoje. U vožnjama se nije štedilo pa su natjecanja pokazala da i ovaj oblik auto utrka ima budućnost. (gd)
Rezultati ”Croatian drift challengera”:
Marino Pirić 300
Marko Brkljačić 195
Ivo Znaor 160
Miroslav Zrnčević 145
Uroš Berdajs 145
Clemens Kauderer 100
Dario Foler 99
Karlo Pavičić 75
Tihomil Iskra 69
Goran Šorak 55