RALLY Strani sport Vijesti WRC

PRIJELOMNA VIJEST: Povratak Kena Blocka u Španjolskoj

Ken Block vratit će se u WRC za upravljačem M-Sport Ford Fieste na ovogodišnjem RallyRACC Catalunya – Rally de Espana, četiri godine nakon njegovog posljednjeg nastupa na ovom reliju s mješovitom podlogom.

Američki vozač dobit će priliku po prvi puta voziti automobil najnovije generacije španjolskom reliju, koji je na rasporedu od 25. do 28. listopada, a nastupit će se za svoju momčad Hoonigan Racing Division.

Block će nastupiti na WRC eventu kao dijelu mješovitog programa za 2018., koji uključuju i nastupe na američkom prvenstvu u reliju s Ford Escort Cosworthom.

“Potrebno je jako puno vježbe da bi se natjecali u WRC-u. Ja ću to učiniti u kratkom razbolju testova prije relija. Nemamo dovoljno vremena da se pripremimo za pravi napad, ali ćemo iskoristiti priliku koju smo dobili”, rekao je Block.

Blockov najbolji nastup u Španjolskoj je deveto mjesto u Ford Fiesti RS WRC 2010., s njegovim dugogodišnjim suvozačem Alexom Gelsominom, koji će i ovoga puta biti s Amerikancem.

Catalunya će također biti i 25 WRC start za ovog 50-godišnjaka, koji je svoju karijeru na najvišem nivou započeo 2007. Njegov najbolji WRC nastup do sada je sedmo mjesto na reliju Guanajuato Mexico 2013.

Block je, također, poznat i po svojim kreativnim i zanimljivim liverijama na automobilu, pa će tako biti i ove godine. Njegova Fiesta bit će obojana u bijelo-crno-srebrnu kombinaciju (slika ispod).

Follow Me:

Related Posts