Aktualno Featured Lufthansa Vijesti Zanimljivosti

Prijevoz tereta pomogao Lufthansi u ljetnom tromjesečjuNjemački avioprijevoznik Lufthansa približio se pozitivnom neto rezultatu u ljetnom tromjesečju zahvaljujući snažnoj potražnji za uslugama prijevoza tereta i oporavku prodaje karata, pokazalo je poslovno izvješće objavljeno u srijedu.

Lufthansa je u razdoblju od srpnja do rujna poslovala s neto gubitkom od 72 milijuna eura. U istom razdoblju pandemijske 2020. godine iznosio je 1,97 milijardi eura.


Uspjeli su zaključiti ljetno tromjesečje s dobiti prije kamata i poreza (EBIT) od 17 milijuna eura, unatoč troškovima restrukturiranja povezanim sa smanjenjem broja radnika. U istom lanjskom razdoblju zabilježili su operativni gubitak od 1,26 milijardi eura.

Prihod im je gotovo udvostručen, na 5,21 milijardu eura.

“Zahvaljujući jačanju potražnje za poslovnim putovanjima i rekordnom rezultatom odjela Lufthansa Cargo napravili smo još jedan korak prema izlasku iz krize – profitabilni smo”, zaključio je izvršni direktor Carsten Spohr.

Rezervacije su snažno porasle u ljetnom razdoblju, dosegnuvši 80 posto pretkrizne razine. Kompanija je prevezla 19,623 milijuna putnika, više nego dvostruko više nego u istom lanjskom razdoblju.

Lufthansa Cargo prebrodio je pandemijsku godinu gotovo netaknut, a u ovogodišnjem trećem tromjesečju ponovo je dosegnuo rekordnu prilagođenu dobit prije kamata i poreza, od 301 milijun eura.

Sphor želi ove godine barem prepoloviti prošlogodišnji prilagođeni gubitak prije kamata i poreza koji je dosegnuo 5,45 milijardi eura.

HINA
Source link

Related Posts