Legendarni Renault 5 uskoro će proslaviti svoj 50. rođendan. Energični 50-godišnjak već ima nasljednika: Renault 5 Prototype iz kojeg će 2024. poniknuti serijski model.

Duša marke počiva u njezinoj povijesti. Kako bi odala počast svom nasljeđu i prizvala duh proteklih vremena, marka mora ostati vjerna svojim korijenima i pronaći nadahnuće iznutra. To je uloga koja je pripala Renaultu 5 Prototype. On će modernom vizijom popularnog, ali esencijalnog automobila demonstrirati Renaultovu spremnost da električne automobile približi širokom krugu europskih kupaca. Baš kao što je to učinio i njegov šarmantni prethodnik u svojim slavnim danima.

Renault 5 Prototype kompaktan je gradski automobil koji modernom i potpuno električnom izvedbom lansira jednu od Renaultovih bezvremenskih uspješnica u budućnost. U skladu s njegovim zabavnim i zaigranim karakterom, žuta boja uistinu upada u oči.

Gilles Vidal i njegov tim dizajnera bili su nadahnuti legendarnim modelom iz Renaultove prošlosti kojeg se rado sjećaju diljem svijeta: Renaultom 5. Općeniti izgled Renaulta 5 Prototype temelji se na dizajnu originala. No, u obliku automobila, ali i u odabranoj opremi i materijalima nadahnutima svijetom elektronike, pokućstva i sporta, vidljiv je suvremen pristup.

Salon automobila u Münchenu idealna je prilika za otkrivanje – ili ponovno otkrivanje – Renaulta 5 Prototype, ali i za uživanje u putovanju kroz vrijeme u kojem ćete uroniti u nasljeđe „dijamanta” kroz četiri modela koji su obilježili eru Renaulta 5. Na izložbenom prostoru izloženi su narančasti TL, crni Le Car Van, plavi električni model i inačica TX boje šampanjca.

 


Source link