Timovi dizajnera i inženjera marke Renault željeli su stvoriti trenutačan dojam kvalitete, stoga su svi opipljivi dijelovi novog modela izrađeni od mekših i ugodnijih materijala. Velika je pozornost posvećena i odabiru elegantnih ukrasnih elemenata koji već na prvi pogled potvrđuju njegovu premium kvalitetu.

ELEGANTNI RASPORED ARMATURNE PLOČE
Umjesto uobičajene obloge, gornji dio armaturne ploče presvučen je podstavljenom matiranom oblogom, vrlo mekanom na dodir. Armaturnu ploču krasi i svjetlosna traka koja se proteže u okvire vrata pridonoseći tako općem vizualnom dojmu. Kvalitetni materijali, poput npr. pravog drva obrađenog japanskom tehnikom maki-e , dodatno naglašavaju dojmljivo uređenje unutrašnjosti. Drvena završna obrada ističe se prirodnom teksturom postignutom tehnikom utiskivanja više slojeva metalnih pigmenata u drvo s pomoću tkanine. Na taj je način učinkovito naglašen dojam strukture i teksture pravog drveta. Na kraju je tu i elegantni mat kromirani umetak koji nježno obujmljuje vodoravnu liniju zračnog otvora.

PODSTAVLJENE OBLOGE VRATA
Po uzoru na armaturnu ploču, i gornji dijelovi obloga prednjih i stražnjih vrata ispunjeni su pjenom. Pri tome ih krase isti umetci i završna obrada kako bi svi putnici, neovisno o tome gdje sjede, uživali u ujednačenom luksuznom stilu koji vlada unutrašnjošću. Spomenimo još i presvlake u kombinaciji tekstila (čija boja postupno blijedi od crne prema svijetlosivoj) i umjetne kože zrnate teksture Synderm, koje vješto zaokružuju dojam profinjenosti.

PAMETNI NASLON ZA RUKU
Na središnjoj konzoli smjestio se naslon za ruke s pokrovom zrnate teksture ugodne na dodir i mat kromiranim umetcima. Nadahnut svijetom letjelica i umijeća izrade satova, dizajn naslona odražava preciznost u punom značenju te riječi. Kada se pomiče prema naprijed ili natrag, može se čuti mehanički zvuk nalik okretanju birača na sefu, što samo dokazuje u kojoj je mjeri pozornost posvećena baš svakom detalju.


Source link