FORMULA 1 Vijesti

Ricciardo “Pobjeda u Kini “vrijedi 50 loših” F1 utrka poput Bahreina”

Daniel Ricciardo vjeruje kako je njegova današnja pobjeda na kineskom Grand Prixu vrijedna “50” loših iskustava poput katastrofalne utrke koju je odvozio u Bahreinu koja ga je ostavila poprilično frustriranim.

Zaobilaženje Valtteri Bottasa u Kini bio je zadivljujuće kao i naboj Ricciarda za pobjedom, a nakon što ga je Red Bull odlučio pozvati u box za vrijeme vožnje sigurnosnog automobila na stazi po svježe gume.

Rezultat i pobjeda je došla tjedan dana nakon što je Ricciardo odustao na Velikoj nagradi Bahreina u drugom krugu utrke, a samo 24 sata nakon što žalio na loše kvalifikacijsko vrijeme na kvalifikacijama u Kini a nakon kvara na motoru.

“Bilo je strašno”, rekao je Ricciardo. “Stvarno smo mislili da ćemo početi utrku s zaleđa, a u nešto više od 24 sata kasnije da budemo ovdje na postolju i to pobjedničkom… ovaj sport je definitivno ludilo.

“Prije tjedan dana bio sam moralno dotučen a nakon samo dva odvožena kruga, frustriran sportom, frustriran svim varijablama koje su uključene u Formulu 1.

“Ponekad sam se jednostavno pitao zašto sam izabrao ovaj sport jer ima toliko mnogo drugih stvari izvan vaše kontrole.

“No to vas jako spusti, ali kad imate takav dan kao danas on vrijedi 50 tih loših.”

Podsjetimo se Ricciardo je pozvan u box Red Bulla po novi komplet guma a za preostalih 23 kruga, dok su tada prvoplasirani Bottas i ali i njegov glavni izazivač Sebastian Vettel ostali na stazi i nisu se zaustavljali u boxovima dok je sigurnosni automobil bio raspoređen u utrci.

Ricciardo je pretekao Kimi Raikkonena prije nego što je pretekao i suvozača Maxa Verstappena, u trenutku kada Max vodio vrlo žustru borbu sa Lewisom Hamiltonom.

Ricciardo nije bio siguran da će do kraja moći proći cijelu utrku sa svojih guma no ozbiljno je pomislio da bi mogao i pobjediti kad bi shvatio da kako je izjavio ima “dobar ritam”.

U tom trenutku počeo je pretjecati Hamiltona, Vettela i Bottasa a kako bi pobjedio u utrci.

“Po brzini kojom smo Max i Ja prolazili kroz stazu se osjetio da su se gume dobro držale, te sam shvatio da sam bio u prednosti nad ostalima i da ću u potpunosti napadati na pobjedu”, dodao je Ricciardo.

“Jednostavno sam imao brzine držati korak prema svim momcima koje sam i pretekao te otišao naprijed,jer kad se sve dobro posloži sigurno ne želiš previše dugo čekati pobjedu.”

“Vidio sam kako se Valtteri brani,te sam 3 kruga čekao najbolju prliku i napao ga.”

“To je super kada vozite kotača do kotača, zabavno je za nas vozače i zasigurno TV gledatelje.

“Uživao sam, jako slatka pobjeda i svakako naš ozbiljniji ekipni napredak do sada u sezoni i svakako poticaj za nastavak sezone.”

Follow Me:

Related Posts