Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Riječki srednjoškolci dobili vrijednu donaciju za potrebe praktične nastave


Riječka Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja i Porsche Croatia potpisali su ugovor o suradnji u sklopu kojeg je ovoj obrazovnoj ustanovi uručena vrijedna donacija specijaliziranog vozila za potrebe školovanja svih učenika.

Donacijom je na trajno raspolaganje uručen model vozila Volkswagen Touran s unaprijed programiranim greškama, a koje će u svojoj praktičnoj nastavi popravljati učenici riječke škole. Na taj je način za sve učenice i učenike koji se obrazuju za automehaničare, automehatroničare i autolimare osigurana mogućnost dodatne edukacije provođenjem praktične nastave na tehnologiji proizvođača automobila koji su najzastupljeniji u Hrvatskoj.

„Naše učenike kroz nastavu osposobljavamo za popravljanje i održavanje automobila, teretnih vozila i kamiona. Praktična nastava u strukovnom obrazovanju je nužnost i prioritet zbog čega nas ova suradnja posebno veseli. Donacijom Porsche Croatije dobili smo vozilo koje će biti od neizmjerne koristi za edukaciju naših učenika i njihovu pripremu za tržište rada. Uz to, ovim novitetom imamo mogućnost podići razinu kvalitete obrazovanja za učenike koji danas pohađaju našu školu, ali i generacije učenika koji će ju pohađati narednih godina“, pojasnio je Gojko Miletić, ravnatelj Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci.

Uz donaciju vozila, nastavnicima i učenicima riječke škole na raspolaganju će biti i stručnjaci za školovanje u servisnoj tehnici tvrtke Porsche Croatia, koji će im pružati svu potrebnu podršku. Tako je prilikom donacije održana edukacija nastavnog kadra i profesora koji će voditi praktičnu nastavu za učenike koji se danas obrazuju u toj školi.

„Automobilska industrija sve se brže mijenja, a razvojem tehnologije unutar novih vozila, javlja se i potreba za novim znanjima automehaničara. Nadamo se kako će ovom donacijom naši budući kolege i stručnjaci dobiti priliku za još kvalitetnije usavršavanje svojeg znanja, te da ćemo im učenje učiniti zanimljivijim i zabavnijim. Porsche Croatia prepoznaje vrijednost riječke Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja, te entuzijazam svih nastavnika, ravnatelja i učenika zbog čega smo posebno sretni što smo mogli ovom donacijom podržati njihov rad i obogatiti obrazovni proces“, izjavio je Marko Blažević, direktor Postprodaje u Porsche Croatia.

Provedbom ove donacije Porsche Croatia nastavlja s programom sustavnog ulaganja u zajednicu u sklopu svoje strategije društveno odgovornog poslovanja. U sklopu navedenog je, između ostalog, tijekom proteklih 10 godina obnovljeno 20 dječjih igrališta diljem Hrvatske, te od 2019. godine pružena financijska podrška brojnim studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz sudjelovanje u humanitarnoj akciji “Korak u život” u organizaciji Rotary kluba Zagreb Kaptol.Source link

Related Posts