Opće je poznata stvar da uz dobar auto ide i dobar ručni sat, ako ne zbog izgleda i pojave onda zbog balansa ruke koja je na volanu.
Auto industrija je prepoznala tu potrebu te nam nudi pregršt ručnih satova kako bi mogli uskladiti izgled s našim limenim ljubimcima. U većini slučajeva se radi o skupocjenim satovima luksuznih automobilskih brandova, ali može se pronaći i nešto za publiku plićeg džepa…

Porsche Design satovi
Porsche je napravio zaseban luksuzni brand koji proizvodi doslovno sve, od penkale do kišobrana i odjeće. Njihove Timepiece kolekcija nudi nekoliko vrsta ručnih satova: MONOBLOC ACTUATOR, 1919, CHRONOTIMER SERIES 1 i EXCLUSIVE EDITIONS. Naravno da uz Porsche Design znak dolazi i prikladna cijena, točnije u rasponu od 3000 do 10.000 eura.

Ferrari
Sigurno ste uvjereni da si nikako ne možete priuštiti Ferrarijev sat, tu i jeste i niste u pravu. Na Ferrarijevoj službenoj internet trgovini imate satova na izbor po povoljnim cijenama od 85 do 250 eura. Dijele se na On-track i Off-track mušku kolekciju, no uz svega nekoliko modela za nježniji spol. Ali to su satovi za široku potrošnju.

Ferrari se udružio sa poznatim Hublotom 2011. godine kako bi zadovoljili ekskluzivne kupce i napravili nekoliko limitiranih serija satova, a zadnji njihov zajednički proizvod je mehanička fantazija: MP-05 “LaFerrari”. Proizvodi se u četiri edicije a cijene su od 345.000 do 575.000 dolara.

Lamborghini – Dubois
Lamborghini Squadra Corse Selection je kolekcija satova inspirirana Huracanom i Aventadorom, sve serije su limitirane na 88 komada pa na niže, neki su unikati pa je proizveden jedan jedini primjerak.
Ukoliko ste zainteresirani za kupnju možete dogovoriti sastanak u Roger Dubois proizvodnji koja se nalazi u Ženevi gdje će te i saznati cijenu.

 

Maserati Bulgari
Bulgari Octo serija donosi dva ručna sata posvećene Maserati modelima GranSport i GranLusso. Sam izgled satova je posvećen okretomjeru Maseratija. Minute se pokazuju na okretajima, a sat u okviru koji inače služi za datum. GranSport je napravljen od karbona, dok GranLusso krasi 18 karatno zlato roze boje.

Octo seriju možete kupiti samo ukoliko ste već vlasnik nekog modela automobila Maseratija…

 

Aleksandar Ristovski


Source link