FORMULA 1 Vijesti

INDY 500: SCOTT DIXON KREĆE S VODEĆE POZICIJE

Završene su kvalifikacije na legendarnoj Indy 500 utrci u Indianapolisu. Vodeću startnu poziciju osvojio je Scott Dixon koji vozi za Team Target. Drugu i treću startnu poziciju osvojili su vozači Will Power i Simon Pagenaud koji voze za Team Penske.

“Ovo mi jako puno znači” – rekao je Dixon. “Mislim da nas, uz sve pripreme koje smo obavili za kvalifikacije, čeka još dosta posla za utrku idući tjedan. Jako sam ponosan na cijeli Team Target, od mehaničara na dalje, što smo uspjeli izvući maksimalnu brzinu iz bolida. Težak dan je bio. Izuzetno sam sretan, iako nisam bio siguran da ćemo ostati vodeći jer smo rano izašli”.

Za kvalifikacije se prijavljuje 34 bolida kojima se kao mjerodavno uzima vrijeme 4 uzastopna kruga te se prema tome formira i lista vodećih. Više se ne vozi “Fast nine”, kada je najbržih 9 vozilo dodatno “raspucavanje” za vodeću poziciju. Zadnja 4 vozača imaju dodatnu priliku za popravak svoga vremena.

Kvalifikacije su obilježila i 3 izlijetanja i to sva tri Chevroleta. Kada uzmemo u obzir da su svi Indycar bolidi ustvari Dallarre pogonjene Hondom ili Chevroletom, jasno je su odmah krenule špekulacije da nešto nije u redu s Chevroletom, što su organizatori otklonili izjavom – “Nema nikakvih naznaka da se isti incidenti ne mogu dogoditi Hondama”. Tu izjavu dodatno potkrepljuje činjenica da sva tri vodeća vozača voza Chevrolet.

Aero postavke koje su bolidi imali na kvalifikacijama ne smiju se dirati te će s tim postavkama morati voziti i utrku.

 

Related Posts