HILLCLIMB HR Brdo Vijesti

Siniša Krainc nakon poraza u Skradinu razočarao publiku

11261721_909376819121966_4457429306274728655_o

Siniša Krainc, naš gotovo nepobjedivi brdaš zadnih godina, najbrži od najbržih, poražen je ove godine u Skradinu na brdskoj utrci za prvenstvo Hrvatske. U drugoj utrci vrlo uvjerljivom vožnjom Istvan Kavecz, popularni “Bongo” nadmašio je Krainca za nešto manje od sekunde i pol, i nadoknadio zaostatak iz prve vožnje te za ukupno dvije desetinke bio brži od Krainca. Mađar nastupa za AK Dubrovnik racing te je dobro znan domaćoj publici jer već godinama osvaja mjesta na podiju na hrvatskim brdima, ali je gotovo uvijek malo sporiji od Krainca.

Ove godine je Bongo osvojio prvo mjesto te vidno zadovoljan došao na proglašenje, jer je pobjeda nad Kraincom hvale vrijedan rezultat. Krainc je razočarao publiku i organizatore nedolaskom na proglašenje, što si vozač njegovog kalibra nebi smio dozvoliti. Okupljeni su komentirali da na velikim utrkama čak postoji ugovorna obaveza s velikim kaznama za nedolazak na proglašenje onima koji su osvajači pehare.

“Proglašenje je sastavni dio utrke, jednako kao verifikacija, tehnički pregled, sama vožnja i završni tehnički pregled, te ukoliko je netko prihvatio pravila sudjelovanja na utrci, onda je prihvatio i obavezu dolaska na proglašenje” – rekao nam je jedan od sudaca na utrci, te uz osmjeh dodao da Krainc možda više nema mjesta za nove pehare na policama, te stoga nije došao.

Treći je bio Dejan DImitrijević koji je uz dosta problema na prijašnjim utrkama ipak dobro odvezao ovu, te završio ukupno nešto manje od dvije sekunde iza taštog Krainca. Njegov Seat bio je najglasniji na Skradinu te su ga vozači i gledatelji na cilju uspoređivali s mlažnjakom koji polijeće.

Lijepo vrijeme upotpunilo je ugođaj prekrasnog Skradina, te posjetiteljima i natjecateljima priredilo vrlo ugodan vikend. Organizacija ovakvog natjecanja protegnuta na dva dana se pokazala kao jako dobra, te su time dodatno profitirali i turizam Skradina i posjetitelji koji su mogli uživati u vožnjama dva dana, s obzirom na četiri treninga prvi dan i dvije utrke drugi dan.

Na Malačkoj, pokraj Splita, za 14 dana očekujemo nastavak borbe između Krainca i Bonga, a i Dimitrijevića koji čeka svoje posebne zupčanike za mjenječ Seata, te će nadamo se i njegov bolid nakon toga proraditi do maksimuma.

UKUPNI POREDAK:

1. Istvan Kavecz    BMW E90 V8 4.0                       3:28.397

2. Siniša Krainc    Ford Escort RS Cossworth     3:28.658

3. Dejan Dimitrijević   Seat Leon R32T                3:30.541

4. Mario Jurišić   Opel Vectra STW                        3:33.808

5. Damir Mašić   Mitsubishi Lancer EVO IX         3:35.797

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *