Nakon subotnje muke, kada je ispaštao grijehe i kazne s utrke prije i zauzeo 19. mjesto, Zagrepčanin Martin Kodrić, srednješkolac gimnazije ”Kotruljević” sa Svetog duha, u nedjelju je zauzeo sjajno 13. mjesto na jednoj od naslavnijoj grand prix stazi Spa Franchorchamps u Belgiji.
U svojoj kvalifikacijskoj skupni od 17 vozača, Martin je osvojio osmo mjesto. I u drugoj utrci na Spa, 17-godišnji vozač se morao dobrano pomućiti da bi sveukupno zauzeo 13. mjesto od čak 34 vozača.
Slijedeće utrke voze se na Hungaroringu gdje će Martin imati više naših navijača i to 16. i 17. lipnja.
Glavna utrka dana je bila Formule Renault 3.5 gdje je pobijedio Britanac Olivier Rowland. A glavni događaj vikenda u 3.5 je bio prvi startni red za Nizozemku Bietske Visser koja je kasnije, zbog prekoračenja pravila, diskvalificirana i nije startala.
(u subotu smo imali smiješnu situaciju gdje se jedan naš F1 site pobunio i optužio nas da smo od njih ukrali izvještaj iz Spa. Kako vlasnik sitea nema pojma o novinarstvu, mogli smo se samo smijati. I iako smo u tekstu naveli link na kojem smo gledali utrku i link s kojeg smo skinuli rezultate, sve to nije bilo dovoljno da ne stigne apsurdna optužba. Ja gledam i skidam utrke oko 40 godina a ukrasti s nekog našeg sitea ne bi mi nikada bilo na kraju pameti. Žao mi se samo pametnih mladih novinara s tog sitea koji imaju šefa dubioznih kvaliteta)
Goran Dijaković