Napokon otkriveno što će se sve odista proizvoditi u Svetoj Nedelji! Porsche i Hyundai otkrili senzacionalne tajne Mate Rimca za “Automotive news Europe”, najutjecajniju poslovnu automobilističku platformu, a citiran je i sam osnivač hrvatske tvrtke koja ima najveći rast i pripada rijetkoj skupini “jednorogih” start up kompanija u nas, “težih” od milijardu dolara! “Automotive news Europe” donio je fascinantnu priču o hrvatskom automobiskom čudu pod nazivom:

Rimac has ‘huge ambitions’ for stand-alone components unit. Croatian company has ‘huge ambitions’ for stand-alone components unit Rimac Technology.

Mlada hrvatska automobilska tvrtka Rimac automobili obilježila je 2021. godinu velikim uspjesima. Postali su većinski vlasnici prestižnog Bugattija – preostalih 45 posto Volkswagen je prenio na Porsche, suvlasnika “Rimca”, a ‘rodio se’ superautomobil Nevera. No, Mate Rimac, osnivač tvrtke, ima još veće ambicije, što su za portal “Automotive news Europe” otkrili Hyundai i Porsche (potonji su i suvlasnici), za koje isporučuje komponente za nova vozila. Iz Zagreba će se noditi mogućnost razvoja baterijskih paketa, pogona i drugih sustava visokih performansi u budućnosti. Rimac je za spomenuti portal otkrio da bi godišnja proizvodnja ovakvih kompleta mogla iznositi desetke tisuća do stotine tisuća jedinica. Dodaje da bi proizvodnja mogla uključivati i infotainment sustave. Hrvatska tvrtka spremna je za novi rast i iskorak među velikim automobilskim tvrtkama.

Novi centar gotov je već sljedeće godine

„Deseci tisuća sustava visokih performansi proizvodit ćemo već do 2024., a broj će potom porasti na više od 100.000. Naša ponuda pokrivati će i male hibridne pogonske sustave, kao i kompletne sklopove koji uključuju šasije, baterije, motore,” rekao je Rimac u priopćenju za jedan od najutjecajnijih poslovnih automobilističkih portala.

Predviđanja su ostvarivaiva. Tvrtka, koja trenutno zapošljava oko 1200 radnika, u procesu je izgradnje novog kampusa od 200.000 četvornih metara. Nalazi se na periferiji Zagreba, a završetak se očekuje početkom iduće godine, što će nedvojbeno pomoći da se tvrtka još brže razvija i raste.

Na svojoj FB stranici Mate Rimac kazao je:
– Transformacija tvrtke koju sam osnovao prije 12 godina je završena. Rimac Automobili su sada Rimac Grupa s dvije tvrtke u svom portfelju.

Rimac Technology (100 % vlasništvo Rimac Grupe) fokusira se da bude dobavljač baterijskih sustava visokih performansi, sustava pogonskih sklopova (e-osovine), infotainmenta i drugih kritičnih komponenti za velike automobilske tvrtke.

Bugatti Rimac (55% u vlasništvu Rimca Group) usredotočena je na izgradnju najuzbudljivijih hibridnih i električnih hiperautomobila na svijetu.

Želio bih zahvaliti cijelom timu koji je neumorno radio u posljednje dvije godine kako bi se ovo dogodilo. Bio je to nevjerojatno složen, težak i nadasve izazovan zadatak. Nije bilo lako, posebno tijekom faze hiper rasta u kojoj se još uvijek nalazimo.

Čudotvorac iz Svete Nedelje istako je kako još uvijek ima zastoja, no kako sve ovo poprima jasne konture i perspektive koje se trebaju u potpunosti realizirati i to u najkraćem mogućem vremenu za tako velike poduzetničke i tehnološke poduhvate.
– Sada, završimo prvo poglavlje i pripremimo se za drugo, kazao je Mate Rimac.


Source link