Austrijanac Beppo Harrach ponovo je odnio pobjedu na šestom Husquarna rallyu Santa Domenica kraj istoimenog sela kraj Samobora. Čak je nekoliko tisuća ljubitelja relija vidjelo majstorije vozača iz čak deset zemalja. Domenica nije u prvenstvu Hrvatske ali bi trebala biti u Prvenstvu Evrope jer to je danas perjanica našeg relija.
Prvi brzinac je vožen ujutro na oko nule sutpnjeva ali već se do podneva oko kratkih brzinaca guralo nekoliko tisuća gledatelja po lijepom vremenu.
U početku su Mađari zaplesali čardaš s Citroenovom i Fordovim R5 na DS3 i Fiesti a Beppo i naš Jura Šebalj su samo pratili. U četvrtom od pet brzinaca, šjor Beppo je stvari uzeo u svoje. ruke i odjurio na novi randezvous s pobjedom. Dostojan protivnik bio mu je Mađar David Botka koji ga nije puštao do zadnjeg metra. U zadnji su brzinski ispit ušli s nevjerojatnom razlikom od samo dvije desetinke. Beppo je pobijedio s prednošću od samo 2.7 sekunde.
Botka je ove godine nastupao gotovo na svim utrkama koje su se bodovale za Prvenstvo Europe u svojem Mitsubishi Lanceru EVO IX. U kategoriji ERC2 pobijedio je tri puta na Barum Czech Rally Zlin, Seajets Acropolis rally i International Rally du Valais. Pobjedom na ova tri rallyja i odličnim rezultatima tijekom cijele sezone 31-godišnji David postao je pobjednik Europe u kategoriji 2.
”Santa Domenica ima odličan datum, utka se održava po završetku sezone tako da svojim nastupom ne mogu ugroziti planove klijenata koji iznajmljuju moje automobile. Rally je u potpunosti makadamski, s glatkom površinom što je prava rijetkost u Centralnoj Europi, a ujedno na ovoj utrci možete nastupiti s malim budžetom”, rekao je presretan Beppo.
Hiddegi: Živimo u blizini Hrvatske u Kaposvaru, volimo Hrvatsku i rado dolazimo na utrke u Hrvatskoj. Posebno nam je drag Rally Show Santa Domenica i odlučili smo se za ponovni nastup na ovoj utrci jer smatramo da je ovo idealni događaj za završetak sezone“.
Šebalj i Peljhan su se pošteno potukli oko zadnjeg mjesta na podiju. Sjajni slovenac je od našeg Djeda Mraza bio sveukupno brži samo sek. i pol.
Organizaija a naročito Delta timing ”second to none”. (gd)
12294904_1009551629109912_1158310326400860738_n Rally-Santa-Domenica-2014-301114-ZG-003 maxresdefault