RALLY Vijesti WRC

SLUŽBENO: Citroen danas službeno predstavio novi C3 WRC (Fotogalerija)

Momčad Citroen je otkrila izgled svog novog C3 WRC s kojim će iduće sezone krenuti u pohod na naslov svjetskog prvaka te je tako postala četvrta i posljednja tvornička momčad koja je otkrila izgled svog automobila za 2017.

Francuska momčad je otkrila svoju zamjenu za uspješnog prethodnika DS3 WRC na službenoj ceremoniji u srijedu u Abu Dhabiju, koji je jedan od naslovnih sponzor momčadi.

Kris Meeke, Craig Breen i Stephane Lefebvre činiti će vozačku postavu momčadi u 2017., a kao ozbiljan kandidat se spominjao i Sebastien Ogier, ali je četverostruki svjetski prvak svoju sreću nakon odlaska Volkswagena iz WRC-a odlučio potražiti u britanskoj momčadi M-Sport WRT.

“U 2017. želimo pobjeđivati u normalnim uvjetima i biti bolji od konkurencije, a u 2018. želimo osvojiti barem jedan od naslova svjetskog prvaka. Kad sam pročitao neke komentare shvatio sam da ljudi očekuju da C3 WRC bude brz od samog početka, stoga imamo veliki pritisak na našim leđima. Momčad možda nije na toj razini na kojoj je bila prije i trebat će nam neko vrijeme da se posložimo. Kao i uvijek, ovaj izazov ćemo shvatiti ozbiljno i odnosit ćemo se prema njemu s velikim poštovanjem”, izjavio je šef momčadi, Yves Matton.

Posljednji svjetski prvak sa Citroenom bio je Francuz Sebastien Loeb, koji je svjetskim relijem vladao punih 9 godina uzastopno (2004. – 2012.).

 

FOTOGALERIJA:

Follow Me:

Related Posts