Neprestani razvoj Opel Corse-e i Opel Mokke-e donio je značajna povećanja u dosegu vožnje obaju modela – ne samo u službenom ciklusu globalno usklađenog ispitnog postupka za laka vozila (WLTP), već i u stvarnom svijetu.

Jednim punjenjem baterije nagrađivana Opel Corsa-e, koja je predstavljena 2019., sada može pokriti do 359 kilometara u skladu s WLTP-om, što je povećanje od oko sedam posto. Doseg Mokke-e, koja je u prodaju puštena 2020. i nedavno je dobila poznatu nagradu „Zlatni volan 2021” , povećan je na 338 km1 (WLTP).

Povećanja dosega postignuta su, primjerice, optimizacijom sustava za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC) i pogonskih sustava Opel Corse-e i Opel Mokke-e.

Učinkovitost toplinske pumpe, koja grije i hladi unutrašnjost i koja je standardna oprema na oba modela, sada je još veća nego prije. Toplinske pumpe učinkovitije su od konvencionalnih sustava HVAC jer zahtijevaju manje energije iz baterije, što pogoduje dosegu vožnje. Korisnici će uočiti poboljšanja posebice tijekom vožnje u zimskim mjesecima.

Dodatni doprinosi povećanju dosega učinjeni su zahvaljujući novom reduktoru prijenosa i gumama razreda A+ od 16 inča (Corsa-e) i 17 inča (Mokka-e).

Opel Corsa-e i Opel Mokka-e dio su bogate tradicije sveobuhvatne elektrifikacijske ofenzive njemačkog proizvođača automobila. Opel već ima devet linija električnih vozila na tržištu – laka gospodarska vozila (LCV), kao i osobne automobile. Portfelj proizvoda ove marke bit će potpuno elektrificiran do 2024. Od 2028. Opel će se u potpunosti usredotočiti na električna vozila na baterije u Europi.


Source link