Slavna japanska staza ugošćuje ovaj vikend F1. Postala je jako slavna 1989, kad je Prost uletio u Sennu i 1990. kad je bilo vice-versa (Hunt-Lauda je bilo 1976. na Fujiju). Bile su to gotovo najljepše godine ovog sporta. Ove godine očekujemo:
F1 svijet se prošle nedjelje u Singapuru ponadao da je došao kraj brutalne dominacije Mercedesa. Mislim da to baš neće biti tako i da je pobjednik 42. VN Japana (kao Delta) biti ili Lewis ili Nico. Suzuka je pravo trkalište i tu nema improvizacije. Pobjeđuje najbolji a to je još uvijek Halimton. Ferrari je ogromno napredovao ali za ulične borbe..
kolmlm (1)”Sily season” je u ponom jeku. Najvažnije objave koje bi se mogle dogoditi ovaj vikend: Renault preuzima Lotus. Grosjean odlazi (greška) u Haas, Perez stiže u Renault, Jenson nas napušta, Manor dobiva Mercedesove motore (oho) i naravno što će biti s Red Bullom..Audi ? Mislim da bi trebao VW, naročito nakon ovog glomaznog skandala s ispuhom (vidio priču u našem Dnevniku..). Postoji opcija je da Ferrari da motore..
Btw, Jenson mi nikada nije pasao, ne znam zašto..Mislim da je epizoda Brawn bila ”one off’ a Lewis ga je mlatio u McLarenu kao što sada pomalo radi i Alonso. Čak je i rookie Perez (49 bodova) bio vrlo pristojan uz Buttona (73) 2013., ponekad ga mučeći. Button je zaradio preko 150 milijuna dolara, čopio lijepu Jessicu Mičibatu i good bye..
_46469001_suzuka512x288Suzuka je jedino trkalište koje nije mijenjalo naturu svojih limita. Slavni zavoj 1, Žlica i 130R jedini imaju poželjnu zonu izletanja, sve ostalo je trava i zemlja što će biti veselo. No, to je to, zar ne ? Istražiti svoje limite i limite staze je i srž našeg sporta.
Šest utrka prije kraja, tri vodeća vozača su u 49 bodova. Dakle, sve je moguće ako..Bernie tako naredi…Jer, ako će biti prirodno, Lewis nosi treći naslov. No, šef F1 voli da se o naslovu odlučuje u zadnjoj utrci. Pa zašto ne..
Konačno malo sreće za Kimija. Čini se da se sve nezgode svaljuju na Finca a da je Seb pošteđen. Naravno, Vettel je trenutno u boljoj formi od Kimija ali ipak..Jedna pobjeda letećeg Finca jako bi dobro došla ove godine. ”For good old time sake”.
11954704_10153566584071552_3583586541918714394_nManor će voziti vrlo emocionalnu utrku. Tu je prije godinu nastradao Jules Bianchi. No, rekoh, možda stižu motori Mercedesa pa i ljepši dani za fenjeraše koji je u Amerikancu Rossiju dobio, izgleda, sjajnog vozača. (gd)