Tamara Molinaro u petak je službeno potvrdila vijest kako će ove sezone nastupati u novoj Titans-RX seriji.

22-godišnja Talijanka se proteklih godina natjecala u juniorskim klasama prvenstava u reliju, u Italiji, Njemačkoj, Austriji, ERC-u i WRC-2, a ovo će joj biti prvi doticaj s rallycrossom.

Debitirala je u WRC2 prošle godine za upravljačem Ford Fieste R5, a ove godine je nastavila, samo s Citroenom C3 R5.

“Nevjerojatno sam sretna i ponosna što sam dio ovog novog prvenstva. Novi format, novi automobili i neki od najboljih vozača na svijetu, zvuči odlično!”

“Imala sam jedan mali test s Panterom RX6 i oduševila me, radujem se nadolazećim testovima i privikavanju automobilu”, rekla je.

Molinaro je jedna od nekolicine vozača koji će ove godine startati u inauguralnoj sezoni Titans-RX prvenstva, a među zvučnijim imenima tu su još i bivši WRC vozači, Hayden Paddon i Craig Breen.

Bez obzira na svoje relativno malo iskustvo, Molinaro ne može dočekati početak sezoni, koji će se dogoditi krajem lipnja u Francuskoj.

“Naravno, ova disciplina je nešto sasvim drugo od relija, ali za mene je to novi izazov i ne mogu dočekati da počnem učiti i unaprijeđivati se. Ja sam vjerojatno najmanje iskusna u prvenstvu, ali ću dati 110% od sebe da pobijedim ove lude momke”, zaključila je.