Dušan Borković osvojio je svih 55 boda na otvaranju Europske TCR serije ovog vikenda na stazi Paul Ricard u Francuskom Le Castelletu.

Vozač Target Competition tima osvojio je dvije pobjede tijekom ovog vikenda.

Prvu utrku je završio rutinski u Subotu a drugu utrku danas nakon pretjecanja vozača Audija Jean-Karl Vernaya u posljednjem krugu u vrlo kaotičnoj utrci.

“Mislim da sam na početku utrke pronašao bolji grip automobila nego ostali vozači”, izjavio je srpski vozač za TouringCarTimes.
“Očito je da sam napravio i nekoliko pogrešaka, jer je staza bila vrlo skliska i opasna. Iskreno mislim da bismo završili utrku iza sigurnosnog automobila,nakon izlijetanja i odustajanja  Stefanovskog”

Vozač Hyundaia nije htio odmah napasti Vernaya a za vodstvo na ponovnom startu utrke , jer je smatrao da su uvjeti na stazi previše rizični da bih se odmah pokušalo preuzeti vodstvo.

“Srećom za mene utrka je ponovno pokrenuta, pa sam čak i rekao Vernayu da ga neću napasti, jer je staza bila vrlo skliska i nikad ne znate gdje se može izgubiti stablnost i grip automobila.Kad se staza počela sušiti, shvatio sam gdje sam jak i gdje sam zapravo bio slab, čak sam napravio i pogrešku, no ipak sam spio zadržati automobil na stazi. ”

Posljednja dva kruga utrke su bili od ključne važnosti za vozača Target Competitiona, jer je uspio savladati automobil,dobiti dovoljnu brzinu da bi u konačnici utrke pretjekao Vernaya.

“U posljednja dva kruga sam krenuo malo oštrije i vidio sam da nakon šikane na stazi imam više trakcije, ali manje brzine od Audija, pa sam zapravo samo stvorio pritisak na Vernaya i na početku zapravo nisam ni htio napasti, ponajviše što zbog uvjeta na stazi nisam htio iziavati kontakt.A onda u posljednjem krugu sam vidio priliku i premda smo se malo i dotaknuli uspio sam ga ipak proći. ”

Unatoč ovom iznimnom vikendu i izvrsnim vožnjama i performansama njegovog automobila.Kao i 19 bodova prednosti od drugo plasiranog Daniela Nagya, Borković odbija razmišljati o mogućem osvajanju prvenstva u ovoj ipak ranoj fazi sezone.

“Prerano je razmišljati o osvajanju prvenstva toliko rano, pogotovo zato što postoji jako puno dobrih vozača koji mogu osvojiti utrke te utolike više što ove godine u seriji imate konkurentne automobile. Za sada sam bio najbolji ovaj vikend, ali tko zna tko će sljedeću utrku? Svakako želim zahvaliti timu i Hyundai jer je ovaj vikend bio fantastičan. ”

Rezultati prve utrke :

Rezultati druge utrke :

Trenutni poredak  vozača :

Trenutna poredak ekipa:

 

Slijedeća utrka se vozi u Zandvoortu od 20-21.05.2018.