Automoto ETCC LIFESTYLE TOURING

TCR Europa – pobjeda Francisca More

Nakon briljantnog nastupa i pobjede u prvoj utrci u konkurenciji 24 vozača, Borković je zbog inverzivnog poretka prve desetorice iz kvalifikacija, u nedelju na drugoj utrci je startovao sa sedme pozicije.
Na samom startu ostvario je napredak za jedno mjesto, ali ga je već u uvodnim zavojima sa staze izgurao Josh Files. Borković je majstorskim potezom ostao na stazi i započeo pritisak na petoplasiranog Britanca. Josh Files je odbijao napade no ostalo je samo pitanje trenutka kada će ga prestići. Međutim, britanski vozač je na zaprepašćenje Borkovića neočekivano prerano zakočio prilikom ulaska u zavoj, nateravši Borkovića da naleti od nazad.

Posljedica je bila smrskani prednji dio Borkovićevog automobila, zbog čega nije mogao upravljati vozilom te je ubrzo nakon toga bio prinuđen otići u boks. Svi napori članova njegovog tima da ga osposobe za nastavak utrke bili su bezuspješni, a s obzirom na nastalu štetu na automobilu.
Dobra vijest za Borkovića je ta što vodeći u poretku vozača Mikel Askona nije povećao bodovni saldo, pa je nakon četiri vikenda Borković sa 111 bodova drugi u prvenstvu u konkurenciji 24 vozača, s bodom manje od lidera Askone.

Borković :”Nažalost, utisci nisu tako dobri kao poslije prve utrke. Imao sam taj trkaći incident s Joshom Filesom, za koji sam i ja bio kriv. Sreća u nesreći je što ni Mikel Azcona isto nije osvojio bodove, ali se to zaDániel Nagy počeo polako približavati, pa ću do kraja sezone morati voziti vrlo taktično. Plan mi je bio da završim trku, ali ovo je automobilizam i ovakve stvari se događaju. To su utrke, bio sam brži, Files mi je smetao, osjetio sam da mogu da ga prestignem, ali je on bio izuzetno defanzivan. Sad se spremamo za Asen na kome će Hyundai opet dobiti više kilograma i neće nam biti nimalo lako.”

LPR STEFANOVSKI RACING TEAM, Snimio: Zoran Kotromanović

Josh Files : “Imali smo dobre performanse i snažan automobil tijekom utrke. Imao sam dobar početak, ali onda sam udaren iza sebe. Ne znam je li Borković kasno kočio ili nešto, ali me je jako udario u leđa i izgubio sam nekoliko mjesta od Attile i Abrea. Koristio sam prednost kad su se svi borili i probio se do trećega ,no nakon toga su se odvezli. To je bilo dobro, ali ipak nismo mogli uhvatiti M1RA automobile. Odlučio sam se tako usredotočiti se na održavanje trećeg mjesta što je bio dobar rezultat za nas. To je bila pristojna nagrada za momčad nakon sezone koju smo do sada imali, pa sam s tim i više nego zadovoljan. ”

Dávid Bari (Team Manager, M1RA Racing): “Ovo je nevjerojatno; pobijediti ispred naše domaće mase, ispred naših obitelji i ispred naših navijača i sponzora. Tako sam ponosan, jer su svi dečki radili nevjerojatno teško, ne samo prije ovog vikenda. To je stvarno dobar osjećaj i jako sam ponosan na oba vozača jer nisu napravili pogreške tijekom utrke i učinili su upravo ono što smo razgovarali i htjeli. Brzi su, bili su oštri i bili su dobri. Zahvaljujući njima i zahvaljujući cijelom timu. ”

Dániel Nagy: “Htio bih zahvaliti ekipi M1RA; to je bila vrlo važna utrka, ne samo za mene nego i za cijeli tim. Mi smo svi Mađari i tako sam jako sretan što mogu vidjeti dva automobila koji prelaze ciljnu liniju kao prvi i drugi na domaćoj stazi. To je bila jedna od najtežih utrka moje karijere. Možda je izvana izgledalo lako, ali u prvom dijelu utrke kada smo se borili s Peugeotom, bilo je jako teško. Peugeotovi automobili bili su vrlo brzo na pravcu, ali nisu bili toliko dobri u kočenju. Bilo je teško vidjeti dobru šansu, a ne i oštetiti automobil kod pretjecanja. Vrlo sam sretan zbog ‘Cica’ mom kolegi Francisu jer je zaslužio pobjedu. ”

Francisco Mora : “Očito sam vrlo, vrlo sretan. Znao sam da imam priliku, ali sam također znao da će drugi automobili biti vrlo brzi. Jučer sam bio vrlo brz, ali nisam mogao završiti utrku zbog malog problema pa sam bio pod velikim pritiskom da počnem od prvog reda. Dobro sam krenuo i branio od Brichéa, ali Abreu mi je prošao i počeli smo se povlačiti od ostatka. Prošao sam ga u pravednoj borbi i nakon toga sam znao da to mogu pobjediti. Tim je napravio fantastičan posao i mislim da je nevjerojatno da ćemo završiti 1-2. Dániel i ja smo dobri suigrači, učimo jedni od drugih i vrlo su motivirajuće za mene. Osvojio sam više bodova u ovoj utrci nego što sam postigao u ostatku prvenstva. Nadam se da je ovo novi početak za ostatak sezone. ”

Naredni, peti vikend natjecanja TCR Europa biti će vožen u nizozemskom Asenu 18. i 19. koovoza, nakon čega TRC seli u Monzu i za finiš sezone u Barcelonu.

Follow Me:

Related Posts