TOURING Vijesti

TCR International: Dušanu Borkoviću prva pobjeda u karijeri!

Dušan Borković, vozač Alfa Romeo Giuliette za momčad GE-Force osvojio je svoju prvu pobjedu u TCR International seriji nakon odlične vožnje u drugoj utrci vikenda na stazi Sakhir u Bahreinu.

Startavši iz drugog reda na gridu. Attila Tassi je najbolje startao, prestigao je Borkovića i osvajaća pole positiona Ferenza Ficzu te je u prvi zavoj ušao kao vodeći.

Borković i Ficza vrlo brzo su se oduprijeli te obojjica prestigli Tassija u M1RA Racing Hondi Civic, Borković kao prvoplasirani ispred Ficze u Zele Racing Seat Leonu.

James Nash u Lukoil Craft-Bamboo Seat Leonu i Jean-Karl Vernay u Leopard Racing Volkswagen Golf GTI-u vrlo brzo su prestigli Tassija, a Nash je ubrzo nakon toga prestigao i Ficzu za drugu poziciju. Ficza je nakon toga napravio grešku i otišao široko u zavoju broj 2, a Vernay je jedan od četvorica vozača koji su profitirali iz toga. Nashov timski kolega, Hugo Valente prestiže Vernaya u zavoju 3 i to je kraj utrke. Borković završava kao pobjednik ispred Nasha i Valentea.

Iza bitke za podij, za pozicije među top 10 odvijala se prava borba.

Vernay je završio kao četvrti, unatoč pritiscima Hondinog Roberta Colciaga, dok je Pepe Oriola završio kao sedmi, iza Ficze.

Aktualni TCR Prvak, Stefano Comini i Gianni Morbidelli imali su nekoliko kontakta na raznim mjestima, Švicarski vozač u Audiju RS3 LMS za Comtoyou Racing završio je kao devetoplasirani, ispred Talijana u WestCoast Racing VW Golf GTI-u.

Davit Kajaia izgubio je šestu poziciju nakon što je oštetio svoj automobil prilikom skoka preko rubnika.

Vodeću trojku u poretku prvenstva sada dijele dva boda; Vernay je vodeći sa 52 boda, slijedi ga Borković sa 51 i Colciago sa bodom iza srpskog vozača.

Oriola i Kajaia, dvojac koji je pobijedio na otvaranju sezone u Giorgiji sada se nalazi na četvrtoj i petoj poziciji ukupnog poretka sa 45, odnosno 39 bodova.

Follow Me:

Related Posts