Mobilnost je vrlo važna stavka u svakodnevnom životu, osobito u gradovima. Metropole snažno privlače ljude te je broj stanovnika u njima sve veći pa je potrebno osmisliti nove načine kretanja. Istodobno je kriza uzrokovana pandemijom bolesti Covid-19 dovela do toga da stanovnici u gradovima očekuju visoku razinu čistoće, sigurnosti i fleksibilnosti kad je riječ o načinima prijevoza te žele da sve bude u skladu s pravilima o održavanju fizičkog razmaka. To sve utječe na razvoj urbane sredine i rješenja za inteligentnu mobilnost u budućnosti. Pojava autonomnih vozila mogla bi pridonijeti smanjenju prometnih gužvi u gradovima. Međutim, za ta rješenja nema srednjoročne ekonomske održivosti zbog visokih troškova tehnologija autonomne vožnje u odnosu na stopu korištenja.

Kako bi odgovorili na navedene izazove, Citroën, Accor i JCDecaux oformili su kreativan i predan kolektiv pod nazivom The Urban Collëctif. Budući da smatraju kako mobilnost u budućnosti mora ići ruku pod ruku sa sigurnošću i dobrobiti ljudi u svakodnevnom životu, The Urban Collëctif osmislio je revolucionarni koncept mobilnosti na temelju svojih 200 godina iskustva u području inovacija. Taj se koncept temelji na modelu otvorenog koda pod nazivom Citroën Autonomous Mobility Vision, a sastoji se od:
– autonomne i električne platforme za mobilnost: The Citroën Skate
– kabina za različite usluge i upotrebe.

Budući da razdvaja platformu od usluga mobilnosti, taj koncept nudi mogućnost da se maksimalno iskoristi autonomna tehnologija povećanjem broja ponuđenih usluga. The Citroën Skate doista može prevoziti sve kabine na zahtjev, u posebnom prometnom traku, te pruža vrhunske uvjete udobnosti zahvaljujući stogodišnjem iskustvu marke CITROËN u tom području.

Kabine dizajnirane u okviru koncepta The Urban Collëctif pokazuju potencijal otvorenog koda i nude tri inovativne i vrlo različite usluge mobilnosti: Sofitel En Voyage, ekskluzivno iskustvo urbane mobilnosti, Pullman Power Fitness, novi način vježbanja tijekom putovanja i JCDecaux City Provider, inovativna usluga urbane mobilnosti na zahtjev.

 


Source link