Mighty Car Mods iz Australije odlučili su provjeriti može li se tuningom jedan prosječan sportaš prebaciti u kategoriju supersportaša.

Premda bi se u startu dalo zaključiti kako je Volkswagen Golf R prošao opsežne modifikacije, zamijenjena je tek nekolicina dijelova koja je omogućila povećanje snage sa standardnih 300 na 375 KS.


Nije čak niti značajnije olakšan, obzirom da su svi elementi interijera i dalje unutra. No, rezultat koji je postiglo društvo iz Mighty Car Mods izaziva svaku pažnju. Testovi su pokazali da u idealnim vremenskim uvjetima ovako tuniran Volkswagen Golf R do 100 km/h ubrzava za 2,97 sekundi, dok četvrt milje, odnosno 402 metra prelazi za 11,2 sekunde.

Obzirom da se sposobnosti najbolje mogu ocijeniti u direktnom okršaju Volkswagen Golf R u režiji Mighty Car Modsa odradio je utrke s prilično sposobnim sportašima kao što su: Audi RS3, Nissan GT-R, Audi R8 V10 Plus,

Pritom je dokazao da se može ravnopravno nositi i s gotovo dvostruko snažnijim automobilima. Kako Volkswagen Golf R sa 375 KS juri u praksi provjerite u videu.
Source link