Murat Bastanci pobjednik je 42. Croatia relija. Njegova Ford Fiesta bila je prebrza za konkurenciju. Drugi je stigao Nijemac Herman Gassner, treći Slovenac Darko Peljhan, četvrti Mađar Janos Puskadi a peti naš najbolji Jura Šebalj. U subotu se startalo s nadom da bi Šebalj mogao dostići Bastancija.
U prvom subotnjem brzincu, Šebalj je uspio skinuti sedam sekundi . No, na toj Butonigi 2 Bostanci je uspio kasnije uzvratiti. Najbrži na tom brzincu dva puta je bio Rok Turk, ”izvan konkurencije” koji u petak nije vozio zbog kvara al se u subotu vratio po slovenske bodove i..kasnije ponovo odustao.
Šebalju se uskoro u lovu na Bostancija priključio i Mađar Krisztian Hideg, pobjednik Delte. Naš je prvak tako bio u poziciji da juri Croatiju ali i osveti Deltu..No, Hidegi je malo pomalo počeo bježati..Kraj prijepodnevnog programa je pokazao da će se Turčin teško stići. Sve su misli bile prema brutalnoj Albami koja je u svoja dva puta po 26 km trebala sve odlučiti.
Hideg je sam sebe otpustio na BI 9 i to nakon što je na prethodnom imao najbrže vrijeme. Na Poropatiju je propatio. Za kraj je udjelio Croatiji kompliment usporedivši je s Korzikom  Sve do prvog Buzeta, zaostatak Šebalja je bio podnošljiv. No, tada je Juri Mitshubishi ostao u drugoj brzini i minus se popeo na tri minute. Priča je bila gotova.
Porečani i gosti jako su dobro organizirali ovaj reli u kojeg je krenulo 38 a zvršilo 23 posade (gd)
 
Organizacija pod sigurnom palicom Daniela Šaškina
Organizacija pod sigurnom palicom Daniela Šaškina
Premoćno: Murat Bastanci
Premoćno: Murat Bastanci
Nije loše biti ni peti: Juraj Šebalj
Nije loše biti ni peti: Juraj Šebalj