HR Rally RALLY Vijesti

Turčin Bastanci i njegova Fiesta prebrzi

Murat Bastanci pobjednik je 42. Croatia relija. Njegova Ford Fiesta bila je prebrza za konkurenciju. Drugi je stigao Nijemac Herman Gassner, treći Slovenac Darko Peljhan, četvrti Mađar Janos Puskadi a peti naš najbolji Jura Šebalj. U subotu se startalo s nadom da bi Šebalj mogao dostići Bastancija.
U prvom subotnjem brzincu, Šebalj je uspio skinuti sedam sekundi . No, na toj Butonigi 2 Bostanci je uspio kasnije uzvratiti. Najbrži na tom brzincu dva puta je bio Rok Turk, ”izvan konkurencije” koji u petak nije vozio zbog kvara al se u subotu vratio po slovenske bodove i..kasnije ponovo odustao.
Šebalju se uskoro u lovu na Bostancija priključio i Mađar Krisztian Hideg, pobjednik Delte. Naš je prvak tako bio u poziciji da juri Croatiju ali i osveti Deltu..No, Hidegi je malo pomalo počeo bježati..Kraj prijepodnevnog programa je pokazao da će se Turčin teško stići. Sve su misli bile prema brutalnoj Albami koja je u svoja dva puta po 26 km trebala sve odlučiti.
Hideg je sam sebe otpustio na BI 9 i to nakon što je na prethodnom imao najbrže vrijeme. Na Poropatiju je propatio. Za kraj je udjelio Croatiji kompliment usporedivši je s Korzikom  Sve do prvog Buzeta, zaostatak Šebalja je bio podnošljiv. No, tada je Juri Mitshubishi ostao u drugoj brzini i minus se popeo na tri minute. Priča je bila gotova.
Porečani i gosti jako su dobro organizirali ovaj reli u kojeg je krenulo 38 a zvršilo 23 posade (gd)

 

Organizacija pod sigurnom palicom Daniela Šaškina

Organizacija pod sigurnom palicom Daniela Šaškina

Premoćno: Murat Bastanci

Premoćno: Murat Bastanci

Nije loše biti ni peti: Juraj Šebalj

Nije loše biti ni peti: Juraj Šebalj

Related Posts