BMW Chevrolet Corvette E92 Featured M3 Tuning v8 Vijesti Z06 Zanimljivosti

U BMW M3 E92 ugradio motor iz Chevrolet Corvette Z06Nikad nismo, a i nećemo biti pobornici ovakvih tuning pothvata, jer smatramo kako Bavarci imaju itekako dobar arsenal moćnih motora da bilo koji vlasnik BMW-a M3 ne mora posezati za srcem drugog proizvođača automobila.

U ovom slučaju u BMW M3 E92 ugrađen je motor iz Chevrolet Corvette Z06. Radi se o 6.2-litrenom V8 motoru oznake LT4, koji uz pomoć mehaničkog kompresora izvlači 650 KS. U ovom slučaju BMW M3 E92 dobio je novi usisni i ispušni sustav pa vlasnik procjenjuje da njegov limeni ljubimac trenutačno raspolaže s oko 680 KS.


Naravno, ugradnja većeg i snažnijeg motora popraćena je temeljitom modifikacijom ovjesa i kočinog sustava, a kako je sve to složeno i kako ovakav BMW M3 E92 zvuči i juri u praksi provjerite u videu.

 


Previous articleVideo: Kako kora od banane utječe na vožnju?

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hrSource link

Related Posts