Da je Subaru BRZ, uostalom kao i tehnički blizanac Toyota 86, izvrsno izbalansiran automobil pogodan za drift poznato je svima, ali nedostatak snage 2-litrenog atmosferskog benzinca sa 200 KS ozbiljan je problem za ozbiljnije pothvate.

Jedan vlasnik Subarua BRZ iz Češke nije se mogao pomiriti s nedostatkom snage pa je pod haubu svojeg metalnog ljubimca smjestio GM-ov V8 motor oznake LS3 sa 580 KS.

Kompletan boykit bio je nužan kako bi se uspjele izvesti sve modifikacije ugradnje većeg motora. Ovjes i kočni sustav temeljito su dorađeni, a naplaci su 19 colni. Kako Subaru BRZ sa 580 KS i 900 Nm izgleda uživo, provjerite u videu.

Tunirani Subaru BRZ projekt je tuning kuće Brill Steel Motorsport. Vlasnici Toyote 86 imaju isti problem s nedostatkom snage pa je jedan od njih posegnuo za ugradnjom motora 5.0 V10 iz BMW-a M5 E60, a više o tome pročitajte na ovom linku.

Previous articleNeobični automobilski mjenjači

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hr


Source link