Featured Nagata Smokey Supra toyota Tuning V12 Vijesti Zanimljivosti

Upoznajte uvjerljivo najbržu Toyotu Supru na svijetuZlatna Toyota Supra stvorena od strane tuning kuće Top Secret jedna e od najznačajnijih ikona japanske underground scene pa su mnogi od nas odrasli uz nezaboravne filmiće ‘Smokey’ Nagata.

Naime, iza imena ‘Smokey’ Nagata krije se osnivač Top Secreta, koji je ujedno i vlasnik zlatne Toyote Supre, a svjetsku slavu stekao je kad je na javnoj prometnici u Velikoj Britaniji, tijekom kišne noći, jurio čak 316 km/h.


Da je njegova Toyota Supra najbrža na svijetu dokazao je 2008. godine kad je na stazi Nardo postigao najveću brzinu od 357,6 km/h. Kako mi je to uspjelo? S mnogo, mnogo snage…

Pod haubom ove Toyote Supre nalazi se twin-turbo V12 motor iz Toyote Century nabijen na 943 KS. Kako bi sve potrebne mehaničke komponente stale pod karoseriju, ugrađen je bodykit koji je supro proširio za 10 centimetara.

Premda na leđima im već više od 20 godina ‘Smokey’ Nagata zlatna Toyota Supra u tuning krugovima i dalje je itekako cijenjena pa je na dražbi u sklopu ovogodišnjeg salona automobila u Tokiju premašila vrijednost od 80.000 dolara.
Source link

Related Posts