Talijanski motociklist i deveterostruki svjetski prvak, Valentino Rossi u četvrtak je doživio težak pad na treningu i slomio nogu, a tijekom noći je podvrgnut operaciji.

Popularni ‘The Doctor’ je na svom ranču u Tavullii na motocross stazi trenirao za nadolazeću VN Italije, pri padu je slomio desnu nogu.

Rossi je istu tu nogu slomio i 2010. u Misanu.

Nakon nesreće je prevezen najprije u bolnicu u Urbinu, a zatim je prebačen u bolnicu u Anconi gdje je tijekom noći podvrgnut operaciji potkoljenične kosti fibule i tibije.

Raffaele Pascarella, liječnik koji je operirao Rossija, izjavio je kako je sve prošlo po planu.

“Htio bih reći da je Valentino dobro i da je to najvažnija stvar za sve nas. Smatram da će sigurno morati mirovati 30-40 dana. U narednim tjednima ćemo zajedno donijeti odluku što će biti dalje.”

U nadolazećih 40 dana u MotoGP kalendaru su dvije utrke – Velike nagrade San Marina i Aragona. Zatim slijedi azijska turneja koja 15. listopada počinje u Motegiju (Japan), a potom u vikendima koji slijede na rasporedu su utrke na stazama u Phillip Island (Australija) i Sepang (Malezija).

Iako je Rossi povrijedio istu nogu kao i prije 7 godina, doktor Pascarella kaže kako to neće imati nikakve ozbiljnije posljedice zato jer mu je prošli puta kost u potpunosti zarasla nakon četiri do pet mjeseci nakon pada.

“Nije otegotna okolnost to što je u pitanju ista noga, jer je to klinički sasvim drugačija priča”, dodao je Pascarella.

Legendarni Rossi i sam se danas oglasio.

“Operacija je dobro prošla. Osjećao sam se puno bolje već danas kada sam se probudio. Želim se zahvaliti cijelokupnom osoblju u Anconi, posebno doktoru Pascarelli koji me operirao. Žao mi je zbog incidenta. Sada se želim što prije vratiti na motocikl i napravit ću sve što mogu da se to dogodi.”

38-godišnjak je trenutno četvrti u ukupnom poretku ovogodišnjeg MotoGP prvenstva sa 26 bodova zaostatka za vodećim Andreom Doviziosom.