1993 na Velikoj nagradi Europe u Donington parku Ayrton Senna je postigao jednu od svojih posljednjih i najupečatljivijih pobjeda u njegovoj velikoj karijeri u Formuli 1.
Njegova pobjeda u Donington Parku sigurno prvo asocira na otvaranje utrke i prvi krug,kišom natopljeni asfalt te njegovu gotovu školsku i savršenu vožnju sa petog mjesta sve do preuzimanja vodstva u manje od četiri kilometra i još prvom krugu. Mnogi su taj krug,te utrke proglasili najupečatljivijom Senninom pobjedom u karijeri. Kvalifikacije Velike nagrade Europe su bile protiv svih očekivanja, Senna je stigao u Doningtonu u vodstvu u prvenstvu vozača. Williams FW15Cs je tada bio klasa za sebe, ali Prost greške u Brazilu nije postizao rezultete te je to bila prilika Senni za nove bodove. Njegov McLaren MP4-8 pojavio se sa izmjenjenim aerodinamičkim paketom te se očekivalo da to nadoknadi manjak snage Fordovog HBD7 3.5 V8. motora u odnosu na Renault RS5 3.5 V10 Wiliamsa.
1993 European Grand Prix.
Donington Park, England.
9-11 April 1993.
Rubens Barrichello (Jordan 193 Hart) followed by Jean Alesi (Ferrari F93A), Michael Schumacher (Benetton B193B Ford) and Ukyo Katayama (Tyrrell 020C Yamaha).
Ref-93 EUR 19.
World Copyright – LAT Photographic
No pored Sennine maestralne izvedbe, utrka je također bila impresivna i za mladog Brazilca Rubensa Barrichella,koji je također vozio van svih očekivanja, a kao i nastup Johnnya Herberta.