Čak ni s prvoklasnim vozačem poput The Stiga za volanom francuski sportaš vrlo je teško, gotovo nemoguće, natjerati na drift.

Uopće nema sumnje da je Alpine A110 jedan od najboljih vozačkih automobila na tržištu, ali drift mu nije jača strana. Današnji video najbolji je dokaz tome, jer se Francuz opire driftu čak i kad ga na to tjera legendaran test vozač emisije Top Gear.

No, na stazi mu zato nema premca. Tako su promiješane karte ponajprije zbog središnje smještenog motora. Radi se o 4-cilindričnom turbobenzincu sa 250 KS i 320 Nm, prigušenoj izvedbi onog motora koji se ugrađuje u Renault Megane R.S.

Glavni akter današnjeg videa do stotke ubrzava za 4,5 sekundi i postiže najveću brzinu od 250 km/h. Izvedba Alpine A110S iz istog motora izvlači 292 KS pa stotku hvata za 4,4 s i juri 260 km/h.

Previous articleDizelsko čudovište na dva kotača

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hr


Source link