Jedan od najbržih automobila u povijesti automobilske industrije svakako je Bugatti Chiron koji sa 1500 KS lakoćom dostiže 420 km/h.

Njegove sposobnosti u realnim uvjetima isprobala je ekipa Top Geara. Upregnuli su 8-litreni W16 motor sa 1500 KS i 1600 Nm do krajnjih granica. Do 100 km/h Bugatti Chiron ubrzava za 2,5 sekunde, do 200 km/h potrebno mu je 6,1 s, a najveća brzina ograničena je na 420 km/h. Teoretski bi mogla biti i osjetno veća, ali zasad na tržištu ne postoje pneumatici koji mogu jamčiti sigurnost u takvim uvjetima.

No, i to će uskoro morati biti riješeno, jer je uprava Bugattija najavila snažniju izvedbu modela Chiron, koja bi trebala probiti čarobnu granicu od 500 km/h te se time velikim slovima upisati u enciklopediju automobilske povijesti.

Što se tiče standardnog Bugatti Chirona on je već sam po sebi dovoljno fascinantan da smo davno izvukli Top 9 činjenica koje treba znati o Bugatti Chironu.

Kako uživo izgleda sumanuto ubrzanje te jurnjava brzinom od 420 km/h, u režiji Bugatti Chirona, pogledajte u videu.

Previous articleABT Sportsline Audi SQ5 je prava bomba na kotačima

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hr


Source link