Da je Ferrari SF90 Stradale iznimno brz automobil znali smo odavno, no koliko je dobar vozački automobil provjerio je Chris Harris.

Zvijezda emisije Top Gear isprobala je trenutno najuvjerljiviji model proizvođača iz Maranella. Ferrari SF90 Stradale kombinira twin-turbo benzinca V8 i tri elektromotora. Pritom benzinac razvija 780 KS i 800 Nm, a elektromotori dodatnih 162 kW (220 KS) pa ukupna kombinirana snaga iznosi okruglo 1000 KS.

Benzinac šalje snagu na stražnje kotače, kao i jedan elektromotor koji je smješten između benzinskog motora i 8-stupanjskog automatskog mjenjača, dok preostala dva elektromotora snagu šalju na prednje kotače.

Zahvaljujući baterijskom paketu kapaciteta 7,9 kWh Ferrari SF90 Stradale samo na struju može prijeći oko 25 kilometara. Zanimljivo, ali u vožnji samo na struju jedini pogonski kotači su prednji. Premda plug-in hibridi unatoč iznimno brzom razvoju nisu poznati po maloj masi, Ferrari SF90 Stradale na vagu donosi svega 1570 kilograma pa svaka konjska snaga mora pokretati 1,57 kg.

Stručnjaci iz Maranella objavili su kako hibridni sustav povećava masu za dodatnih 270 kilograma. Čini se puno, ali ako se uzme u obzir da u tu bilancu ulaze i tri elektromotora i baterijski paket i svi popratni sustavi, rezultat je vrijedan poštovanja.

No, ekološka osviještenost nije ugrozila performanse. Čak štoviše, Ferrari SF90 Stradale najbrži je model iz Maranella u povijesti. Do 100 km/h katapultira se za manje od 2,5 sekunde, do 200 km/h ubrzava za 6,7 sekundi, a najveća brzina iznosi 340 km/h.

U usporedbi s modelom Ferrari LaFerrari čvrstoća šasije povećana je za 20 posto, a otpornost na torzijsko uvijanje za gotovo 40 posto. Opremljen je i najnovijom generacijom sustava SSC (Side Slip Control), koji omogućava jednostavniju vožnju na granici fizike, ali i mogućnost kontroliranog drifta.

Dizajn uopće nema potrebe komentirati, jer je sve podređeno što boljim performansama, pritom je obilato korišteno bogato iskustvo iz Formule 1, a svejedno je vizualno u rangu umjetničkog djela. Koliko je aerodinamički učinkovit najbolje ilustrira podatak da pri brzini od 250 km/h generira 390 kilograma downforcea.

Dojmove koje je prikupio Chris Harris tijekom testa pogledajte u videu.


Source link