Elon Musk Featured LIFESTYLE Tesla Model S Tuomasa Katainen Vijesti Zanimljivosti

VIDEO: Digao dinamitom Teslu Model S u zrak20.000 eura za zamjenu 60 kWh baterije bilo je previše za Tuomasa Katainena!

Domišljati Finac načisto je poludio kad je svoju Teslu S iz 2013. doveo u servis i kad su mu samo zbog promjene baterije zatražili papreni iznos za koji može kupiti posve novi dizelaš! Revoltiran ju je odvezao u napušten kamenolom. Tuomas se zakleo da nikad više neće posjedovati električni auto. Za upravljač je smjestio genijalca Elona Maska, “nadogradio” je Teslu S s 30 kg plastičnog eksploziva i teatralno napravio eksploziju. Ona je odjeknula tako snažno da je u samo nekoliko dana ovaj protesni video vidjelo nekoliko milijuna ljudi širom svijeta.


Održavanje električnih automobila općenito je puno jeftinije od održavanja automobila s benzinskim ili dizelskim motorima. Klasičnim autima treba mijenjati ulje, filtere, tekućine…, električnima malo toga. Ova se matematika, međutim, kvari u trenutku kada je potrebno zamijeniti bateriju u automobilu na električni pogon. Tada rastu troškovi. To je najbolje na svojoj koži osjetio Finac Tuomas Katainen. Njegovi problemi s Teslom započinju u onom trenutku kad tvornica više ne želi dati jamstvo na skupocjenu bateriju. Na ploči s instrumentima počela su se pojavljivati ​​razna upozorenja o kvarovima i problemima, te je na kraju bio prisiljen pozvati vučnu službu, jer je vozilo ostalo sa strane ceste. Snimka se ne objavljuje, ali se zna da je Finac primio informaciju o potrebi zamjene baterije mjesec dana nakon što je vozilo ostavio na servisu. Riječ je o kompletu baterija kapaciteta 60 kilovat sati, a servis je pripremio predračun u iznosu od 20.000 eura – samo za zamjenu baterije. Troškovi ostalih kvarova nisu bili uključeni u ovu procjenu, a vozilo je bilo izvan jamstva.

Za količinu popravaka Katainen si, naravno, može priuštiti i novi automobil s klasičnim pogonom, što je očito i učinio. Svoju Teslu Model S odvezao je u zatvoreni kamenolom i ‘opremio’ ga s 30 kilograma eksploziva i lutkom Elona Muska, a potom vozilo iz protesta digao u zrak. Događaj je potom popratio brojnim video kamerama, a eksploziju, nakon koje od vozila nije ostalo praktički ništa, viralno je prenio preko društvenih mreža. To bi Katainenu moglo donijeti koji euro, jer ga je u samo četiri dana od objave već pogledalo milijun gledatelja.
Source link

Related Posts