Nizozemska željeznička kompanija ProRail agresivnim medijskim kampanjama pokušava probuditi odgovornost u ljudima kad su željezničko-cestovni prijelazi u pitanju.

Upravo zato nerijetko objave video pokoje opasne situacije kako bi potaknuli svoje sugrađane na dodatan oprez. Naime, u Nizozemskoj je samo ove godine 13 osoba izgubilo život na željezničko-cestovni prijelazima.

Najnoviji video koji su objavili prikazuje biciklista koji čeka prolazak teretnog vlaka, no, nakon toga žuri na drugu stranu. Nije pričekao i uvjerio se da je drugi kolosijek slobodan, nego je požurio i skoro podletio pod putnički vlak koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Nasreću, izbjegao je kontakt i ostao neokrznut. Drugi put će sigurno biti znatno oprezniji.

Redakcija www.autopress.hr ovim putem apelira na sve naše sugrađane da se na željezničko-cestovnim prijelazima ponašaju odgovorno i krenu prelaziti prugu tek kad su 100 posto sigurni da ne nailazi vlak.

Previous articleVideo: Mazda RX-7 sa 1000 KS zvuči kao F1 bolid

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hr


Source link