Featured mazda Mazda RX-7 rx-7 Tuning Vijesti Wankel Zanimljivosti

Video: Mazda RX-7 sa 1000 KS zvuči kao F1 bolidWankel motor oznake 26B u svakom pogledu je jedna od najvećih automobilskih legendi, a najimpresivnija karakteristika je zvuk.

Na YouTube kanalu Hoonigan Daily Transmission objavljen je video koji na najbolji način dokazuje golemi potencijal za tuning. Naime, Mazda RX-7 koja je glavni akter videa ugradnjom turbopunjača nabijena je na okruglo 1000 KS, a pritom zvuči poput najboljih F1 bolida.


Vlasnik automobila je David Mazzei, zaljubljenik u bolide Formule 1 s motorima V8 i V10. Želja mu je bila imati cestovni automobil sa zvukom koji podsjeća na vrisak F1 bolida. Nakon kratkog razmišljanja odlučio je otisnuti se u tuning projekt baziran na Wankel motoru 26B pa je kupio Mazdu RX-7.

Ugradnjom turbopunjača Work GTX5593 snaga motora porasla je na 1000 KS i 881 Nm, a najveća brzina vrtnje iznosi 10.000/min. Za više detalja pogledajte video, ali prvo obavezno pojačajte zvučnike, jer ovakav vrisak se ne čuje često.


Previous articleNovi automobili: dobro i loše

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hrSource link

Related Posts