Aktualno Featured Lamborghini Murcieelago Supra The Stig toyota Toyota Supra Vijesti Zanimljivosti

Video: Nova Toyota Supra brža nego Lamborghini Murcielago

Toyota SupraLjubitelji japanskih sportaša s oduševljenjem će pogledati današnji video u kojem je legendaran The Stig iz automobilske emisije Top Gear upregnuo novu Toyotu Supru.

Na stazi smještenoj na zračnoj luci Dunsfold Aerodrome u Engleskoj, nova Toyota Supra Gr ostvarila je impresivno vrijeme kruga. Naime, stazom dugačkom 2,83 kilometara, koja ima 12 zavoja, projurila je vremenom od 1:23,1, a koliko je to vrijeme vrijedno strahopoštovanja najbolje ilustrira podatak da je nova Toyota Supra dokazala kako nije nimalo sporija od veličina kao što su Porsche 997 GT3 i Maserati Gran Turismo MC Stradale.


Najbolji dokaz tome koliko automobilska industrija napreduje iz godine u godinu jest usporedba s nekad iznimno respektabilnim sportašima. Primjerice Ferrari F430 Spider sporiji je gotovo punu sekundu, a Lamborghini Murcielago 0,6 sekundi, dok su Chevrolet Corvettr C6 Z06 i Audi R8 V10 Spyder neznatno brži.

Uostalom, svi koji su iznenađeni mogu se podsjetiti kako je dokazano da nova Toyota Supra razvija osjetno više od deklariranih 335 KS. Naime, raspolaže s rasnih 380 konjskih snaga.
Source link

Related Posts