Zvuk lovca bombardera i sumanuto ubrzanje omogućava Bugatti Chiron pa zahvaljujući čak 1500 KS s lakoćom postiže 420 km/h.

No, natjecanje u postizanju najveće brzine nije nešto u čemu će Bugatti ostati. Barem je tako najavio njihov predsjednik uprave Stephan Winkelmann, koji tvrdi kako daljnja utrka u postizanju što veće brzine nema smisla, jer ne postoje gume koje mogu izdržati takvo opterećenje.

Naravno, takve izjave počeo je davati tek nakon što je Koenigsegg Agera RS nadmašio Bugatti Chiron u dva najvažnija aspekta. Naime, švedski hipersportaš pojurio je najvećom brzinom od 457,5 km/h, a ubrzanje do 400 km/h te kočenje natrag do nule odradio j nevjerojatnih pet sekundi brže od Bugatti Chirona.

Bugatti Chiron Sport također razvija 1500 KS, kao i ekstremna izvedba Bugatti Divo. Dakle, Bugatti je ostao bez aduta i morao se povući kako bi spasio ugled, pogotovo obzirom na činjenicu da bi Hennessey Venom F5 trebao probiti granicu od 300 mph, odnosno 482 km/h.

U svakom slučaju, premda nije najbrži Bugatti Chiron i dalje ubrzava sumanuto, a kako izgleda jurnjava brzinom od 420 km/h, pogledajte u videu.


Source link