630 BMW Featured M2 Manhart MH2 Tuning Vijesti Zanimljivosti

Video: Ovako juri BMW M2 sa 630 KSSvim ljubiteljima sportskih automobila itekako je dobro poznata činjenica kako je BMW M2 iznimno zabavan model, u biti po puno kriterija bolji je od BMW-a M4. No, poneki misle kako uvijek može bolje. I može ako se automobilom posvete stručnjaci iz tuning kuće Manhart.

Njemački tuner Manhart, jedan od najbolji kad je BMW u pitanju, predstavio je model Manhart MH2 630, odnosno BMW M2 nabijen na 630 KS. Turbobenzinski 6-cilindarski motor nakon prerade gotovo da ne može stati u istu rečenicu sa standardnim.


Biturbo motor oznake S55 dobio je veće turbopunjače, novi intercooler, usisni i ispušni sustav većeg protoka, zamijenjen je kompletan sustav ubrizgavanja, zajedno s pumpom goriva, ugrađene su nove bregaste osovine, a sve je optimizirano novim softwareom ECU-a. Nakon prerade snaga je narasla sa 370 na 630 KS, a okretni moment sa 465 na čak 750 Nm.

Manhart MH2 630 katapultira se do stotke za 3,1 s, što je osjetno uvjerljivije od standardnih 4,3 s, dok najveća brzina iznosi više od 330 km/h. Zvučna kulisa iz ispušnih ‘topova’ promjera 90 mm upotpunjena je detonacijama, a novi zatvarač diferencijala omogućava da se stražnje gume, na 20-colnim naplacima s lakoćom pretvore u dim. Stabilnost je poboljšana karoserijskim dodacima od ugljičnih vlakana i ovjesom KW, koji nudi mogućnost regulacije visine i tvrdoće.

Kako Manhart MH2 630 juri legendarnom stazom Nürburgring pogledajte u videu, a naše dojmove s probne vožnje standardnog BMW-a M2 možete pročitati na ovom linku.

 
Source link

Related Posts