Mobileye sustav obilježiti će budućnost sigurne vožnje, a njihova tehnologija već je integrirana u BMW, Audi, Volkswagen, Volvo, Nissan, Ford, Honda, General Motors…

Mobileye sustav obilježiti će budućnost sigurne vožnje. Dio je to razvojnog koncepta svjetski priznatog poduzeća Intel koji je globalni lider u razvoju naprednog sustava za pomoć u vožnji i autonomnih rješenja za vožnju. Pogledajte kako funkcionira u priloženom videu.

Spašavanje ljudskih života je ono što nas pokreće, a napredne sigurnosne tehnologije pomoći vozaču (ADAS) su danas integrirane u više od 25 milijuna vozila. Počelo se s jednostavnom misijom smanjivanja prometnih nesreća i s njim povezanih ozljeda i smrtnih ishoda. Danas postoji jedan od najnaprednijih sustava za izbjegavanje sudara na tržištu, s vizijom razvoja autonomne vožnje i revolucije u sigurnosti prometa. U samo dvije sekunde od upozorenja može spriječiti gotovo sve sudare.

Mobileye – smanjuje broj prometnih nesreća, štiti sudionike u prometu i spašava ljudske živote. I u nas je predstavljena napredna sigurnosna tehnologija Mobileye. Mobileye, tvrtka u vlasništvu Intela, globalni je lider u razvoju novih tehnologija i strojnog učenja, analize podataka, lokalizacije i tehnologije mapiranja za napredne sustave asistencije vozaču (ADAS) i rješenja za autonomnu vožnju.

Svjetski poznati Mobileye sustav za izbjegavanje sudara izradili su isti stručnjaci koji razvijaju neke od svjetski najsuvremenijih ADAS tehnologija, a može se nadograditi u gotovo svako postojeće vozilo. Mobileye smanjuje rizik od sudara upozoravajući vozača vizualnim i zvučnim signalom, pružajući tako vozaču dragocjene sekunde u kojima može reagirati kako bi izbjegao ili ublažio sudar. Kamera uz koju dolazi EyeWatch zaslon skenira prometnu situaciju ispred vozila dok Mobileye sustav prepoznaje i otkriva druga vozila, pješake, bicikliste, oznake voznih traka i znakove ograničenja brzine koji mogu biti na putu vozila, a sve to u realnom vremenu.

Nakon tri do četiri tjedna korištenja Mobileye sustava, vozači se naviknu na upozorenja i nauče ih predvidjeti. Stoga prirodno počinju održavati sigurniji razmak od vozila ispred ili se ranije zaustavljaju kako bi izbjegli zvučni signal.

Mobileye sustav za izbjegavanje sudara je dostupan s jednom kamerom okrenutom prema naprijed ili s više kamera (Mobileye Shield+) dizajniranim za velika komercijalna vozila. Obje verzije pružaju šest obavijesti koje spašavaju živote i usklađeni su sa sigurnosnim standardima za upozorenja o napuštanju prometnog traka i upozorenja o mogućem sudaru.


Source link