Kontroverze koje su se pojavila nakon što je predstavljen novi Mercedes-AMG CLA 45 S nisu pale u drugi plan, ponajviše zbog cijene.

Naime, Mercedes-AMG CLA 45 S u Njemačkoj starta s cijenom od čak 65.888 eura pa fanovi zastupaju stav da je cijena pretjerana, jer se gubi smisao najmanjeg ozbiljnog AMG-a uz toliki iznos. Takav stav najviše je baziran na činjenici da se za golem novac u konačnici dobiva 2-litreni motor. OK, radi se o najsnažnijem serijskom 4-cilindrašu na svijetu, ali i dalje treba izbrojati gotovo 66.000 eura za 2.0 motor s četiri cilindra.

Kad se zagrebe ispod površine postaje jasno da Mercedes-AMG CLA 45 S nudi performanse supersportaša. Raspolaže sa 420 KS i 500 Nm, do stotke sprinta za okruglo četiri sekunde, a najveća brzina iznosi 270 km/h.

Vrhunski automatski mjenjač, pogon na sve kotače, brojni sustavi bitni za sigurnost i komfor, uzorna završna obrada i izbor materijala, dobar koktel elegantnog dizajna s dodacima koji podižu agresivnost… Sve je to šlag na tortu, ali i dalje tolika cijena bode u oči. Vaš komentar na to vrijedi li Mercedes-AMG CLA 45 S čak 65.888 eura ostavite nam u komentarima na Facebooku.


Source link