Muškarac starosti 70 godina upravljao vozilom s 2,01 g/kg alkohola u organizmu.

Drugog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:

ukupno 119 prometnih prekršaja, od čega su 20 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 62 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, pet zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te pet zbog nepropisnog korištenja mobitela. Jedna je osoba recidivisti dok su tri zadržane do otriježnjenja, a pet ih je dovedene na sud.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod:
– 70-godišnjaka koji je upravljao vozilom Heinzelovom ulicom te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,01 g/kg alkohola u organizmu,
– 27-godišnjaka koji je upravljao vozilom Ulicom Ljudevita Posavskog u Sesvetama pod utjecajem alkohola od 1,69 g/kg u organizmu i
– 43-godišnjaka koji je upravljao vozilom Mandaličinom ulicom u Zagrebu pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg u organizmu.

Izvor: Zagrebačka policija


Source link