Čitatelj Drago ustanovio je da njegov Volkswagen Multivan 2.5 TDI gubi rashladnu tekućinu pa moli naš stručni tim za savjet.

Dobar dan, molim Vas za pomoć. Imam Volkswagen Multivan 2.5 TDI i primjećujem da mi u zadnje vrijeme ispod auta, točnije negdje u razini sa sjedalom vozača, curi tekućina (max 0,5 dcl), kad vozilo stoji duže vremena parkirano, barem nekoliko sati. Uzeo sam špricaljku i usisao malo da vidim boju i da, crvena je. Dakle, curi antifriz. Pratim razinu vode u spremniku i stalno je milimetar-dva do maksimuma. To se dešava samo kad parkiran vozilo nakon što je motor postigao radnu temperaturu, ukoliko parkiram dok je motor još hladan, tada ne curi… Ne znam kakve veze ima to sa zagrijavanjem motora. ali očito da postoji razlog. Molim Vas za pomoć! Zahvaljujem se unaprijed, Drago

Odgovor: Prema napisanom izgleda da se ne radi o velikom propuštanju ali ga treba riješiti. Svakako odite do najbližeg servisa gdje će vozilo dići na dizalicu i vidjeti gdje gubi antifriz, a dok se ne riješi svakodnevno kontrolirajte antifriz i dolijte ga po potrebi.

Damir Birt – Hyundai Auto Birt


Source link