U utorak, 24. kolovoza 2021. oko 17 sati u Zagrebu, u Ulici kneza Mislava 43-godišnjak je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Daljnjim provjerama alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,87 gr/kg te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja. Sljedećeg dana priveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proveden prekršajni postupak. Proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 6.200 kuna, a određena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od dva mjeseca.

Istog dana oko 19.30 sati u Zagrebu na Branimirovoj cesti kod Štefanovečke ulice, prilikom kontrole prometa, policijski službenici zaustavili su motocikl zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak. Kontrolom je utvrđeno da je isti recidivist te da upravlja motociklom bez položenog vozačkog ispita i bez zaštitne kacige. Vozaču je ujedno ponuđen test na drogu što je on odbio zbog čega je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a potom i priveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu. Po provedenom prekršajnom postupku proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 21.000 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: Zagrebačka policija


Source link