U ponedjeljak, 10. siječnja 2022. oko 22.40 sati, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Maksimirskom cestom – Sermegeovom ulicom. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako je vozilom upravljao dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 8.000 kuna te mu je ujedno izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Istoga dana, 10. siječnja 2022. oko 18.30 sati na Gračanskoj cesti, 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, obavljenim nadzorom utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava bilo koje kategorije. Također, vozaču je ponuđeno preliminarno testiranje na prisutnost opojnih sredstava u organizmu koje je odbio. Vozač je uhićen te doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sud ga je proglasio krivim te mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 12.600 kuna.

Jučer, 11. siječnja.2022. godine oko 00.30 sati na Aveniji Marina Držića, 44-godišnjak je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg. Vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja, a zatim je i priveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 14.500 kuna kao i zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: Zagrebačka policija


Source link