Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Zbog počinjenih prometnih prekršaja završili na sudu


U ponedjeljak, 6. veljače oko 9.50 sati 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka kolnikom Avenije Dubrovnik u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom vozila i vozača u zoni raskrižja s Cimermanovom ulicom, policijski službenici su utvrdili da vozač upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita te da ujedno kod sebe nema niti jedan dokument s kojim bi potvrdio svoj identitet. Prilikom postupanja 28-godišnjak se policijskim službenicima predstavio tuđim osobnim podatcima to jest uporabio je lažne osobne podatke kao svoje, dok je isto tako odbio podvrgnuti se testiranju na droge. Nadalje je utvrđeno da je vozilo s kojim je upravljao tehnički neispravno, a što je u konačnici i potvrđeno obavljenim izvanrednim tehničkim pregledom gdje je utvrđeno ukupno 36 tehničkih neispravnosti. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2940 eura.

Istog dana oko 23.15 sati 43-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,10 g/kg) upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka kolnikom Ulice Stipana Vilova u smjeru sjevera. U visini kućnog broja 20 vozač je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom da bi se potom udaljio s mjesta događaja, a da pritom nije ostavio osobne podatke o sebi i vozilu. U nastavku upravljanja vozilom, dolaskom do raskrižja Žagarove i Ulice Jačkovina nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste uslijed čega je izletio s kolnika i naletio na metalne stupiće i ogradu. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2420 eura dok mu je ujedno izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

U utorak, 7. veljače oko 22.55 sati 50-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,93 g/kg i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Savske ceste u smjeru sjevera gdje je i zaustavljen od strane policijskih službenika. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2600 eura dok mu je ujedno izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

U nedjelju, 15. kolovoza 2021. godine oko 19 sati, 32-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka marke BMW, a kretao se Heinzelovom ulicom u smjeru juga. Obzirom da je 32-godišnjak naglo ubrzao Radničkom cestom u smjeru juga, uočio ga je policijski službenik koji je s namjerom zaustavljanja i provjere identiteta, 32-godišnjom vozaču pokazao službenu palicu „Stop policija“, a potom je i koristio svjetlosne i zvučne signale, na šta se vozač oglušio ne zaustavljajući svoje vozilo. Nadalje, 32-godišnji vozač se nastavio kretati da bi potom naglo povećao brzinu kretanja, a zatim i na raskrižju Radničke i Žitnjačke ceste, bez zaustavljanja i smanjivanja brzine vozila prošao kroz upaljeno crveno svjetlo na semaforu i nastavio kretanje vozilom u smjeru istoka. Kretajući se ulicom Kozari put III u smjeru istoka, prošao je i bez zaustavljanja pokraj znaka „Stop“ , a da bi zatim u predmetnoj ulici ostavio upaljeno vozilo i pobjegao. Obavljenim daljnjim provjerama policijski službenici su utvrdili kako 32-godišnjak nema položeni vozački ispit.

Obzirom da je osumnjičeni 32-godišnjak najmanje dva puta pravomoćno kažnjen za prekršaj iz članka 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, temeljem članka 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka je uz Naredbu o premještanju motornog vozila i zabranu izdavanja premješteno na službeni prostor.

Iako duže vrijeme izvan Republike Hrvatske u utorak, 7. veljače 32-godišnjak je uhićen i predan na nadležni Općinski prekršaji sud u Zagrebu, nakon izdane tjeralice zbog počinjenih opisanih prekršaja u kolovozu 2021. godine iz članka 216., 53., 59., 12. i 47. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naime, zbog počinjenih prekršaja u prometu 32-godišnjak je proglašen krivim i izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5720,18 eura te mu je trajno i bez naknade oduzeto vozilo zagrebačkih registarskih oznaka marke BMW koje se stavlja na raspolaganje tužitelju.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts