Aktualno car vartikal Featured Izbor uredništva provjera rabljenog automobila rabljeni automobili uvoz rabljenog automobila Vijesti Zanimljivosti

Znate li iz kojih pet zemalja se uvozi najviše rabljenih automobila u Hrvatsku?Uvoz vozila prisutan je i u zemljama koje imaju razvijenu automobilsku industriju. Otkrivamo kako stoji hrvatsko tržište rabljenih automobila u 2021. – carVertical istraživanje!

Metodologija istraživanja


Dolje predstavljene statistike temelje se na podacima stranice carVertical. Navedeno znači kako ovo istraživanje uključuje rabljene automobile uvezene tijekom posljednje dvije godine, a koji su isključivo provjereni putem platforme carVertical.

U izvješćima carVerticala o povijesti automobila možete vidjeti datume registracije i zemlje u kojima je automobil bio prethodno registriran. Ova je studija izrađena na temelju takvih podataka, a za potrebe istraživanja, analizirano je više tisuća izvješća o povijesti automobila.

Pet zemalja iz kojih dolazi najveći broj rabljenih automobila u Hrvatsku

U kontekstu uvoza rabljenih automobila, Njemačka (s udjelom gotovo 50%) ostaje i dalje prvi izbor hrvatskih građana. Zanimljivo, iako cijena rabljenih automobila ponekad zna biti i povoljnija u odnosu na Njemačku, na Belgiju odlazi šestina ukupnog uvoza (nešto više od 16%) pa je to tako druga zemlja iz koje se uvoze rabljeni automobili.

Kao što se može vidjeti iz ilustracije, Francuska (s gotovo 9%) te Italija i SAD (na razini nekih 6%) zaključuju ovaj popis pet zemalja iz kojih se najviše uvoze rabljeni automobili. Prikazani udjeli predstavljaju preferencije i tendencije uvoza rabljenih automobila.

Prošireni popis 15 zemalja iz kojih se uvozi najviše rabljenih automobila u Hrvatsku, kao i cijelu studiju možete pročitati ovdje.

To, dakako, ne znači da postotci ujedno oslikavaju stanje na hrvatskom automobilskom tržištu jer bi za tako nešto trebalo povlačiti korelacije i u odnosu na segment novih vozila. Nema nikakve dvojbe da je kvaliteta njemačkih automobila prepoznata globalno, kao i da danas postoji čitav niz približno kvalitetnih proizvođača automobila.

 
Source link

Related Posts