Andrej Plenković Featured Izbor uredništva Rally WRC Croatia Sport Thierry Neuville Vijesti WRC WRC Croatia Zanimljivosti

Andrej Plenković pred mnoštvom oduševljenih oktanskih fanova zamahnuo je hrvatskom trobojnicom označivši start 3. utrke WRC-a u 2022.

Treća spektakularna utrka Svjetskog prvenstva i službeno je počela. Startao ju je ni manje ni više nego hrvatski premijer i to pred i više od desetak tisuća fanova WRC-a. Nakon Monte Carlu, ovaj je vikend na redu Hrvatska, s 20 brzinaca u 5 županija.

Kulise Grada, Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, Katedrale, Fontane, WRC bolida iz glavnog grada Hrvatske obišle su svijet. Prijenos utrke ići će u više od 150 država svijeta.

“Osjećaj je sada jako dobar, imamo dobar početak sezone pod našim pašnjacima”, rekao je. “Navijači čine veliku razliku za nas kao vozače. Puno je obožavatelja na pozornicama i ovdje, što je lijepo vidjeti, kazao je trenutno vodeći u poretku Kalle Rovanperä.

Vodeće posade na rampi je dočekao hrvatski premijer Andrej Plenković, a u pravoj tradiciji WRC-a, znak im je dao znak podizanja državne zastave, prepoznatljive crvene, bijele i plave hrvatske trobojnice.

Na Ceremonijalnom startu u Zagrebu večeras je na spektakularan način započeo Croatia Rally, pred brojnim i oduševljenim gledalištem koji je fantastično dočekao zvijezde FIA ​​Svjetskog prvenstva u reliju.

I u svojoj drugoj godini kao rundi WRC-a posade natjecatelja prolazile su pompozno preko startne rampe u silaznom redoslijedu predvečerje. Kulise Grada, Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, Katedrale, Fontane… obišle su svijet. Prijenos utrke ići će u više od 150 država svijeta.

Vodeće posade na rampi je dočekao hrvatski premijer Andrej Plenković, a u pravoj tradiciji WRC-a, znak im je dao znak podizanja državne zastave, prepoznatljive crvene, bijele i plave hrvatske trobojnice.

Kalle Rovanperä, trenutno vodeći u WRC prvenstvu iz Toyota Gazoo Racing WRC bodova bio je među onima koji su odali počast navijačima koji su dočekali svoje rally heroje u Hrvatskoj.

“Osjećaj je sada jako dobar, imamo dobar početak sezone pod našim pašnjacima”, rekao je. “Navijači čine veliku razliku za nas kao vozače. Puno je obožavatelja na pozornicama i ovdje, što je lijepo vidjeti.

Vozač Hyundai Shell Mobis World Rally Team Thierry Neuville, koji je prošle godine završio kao treći na Croatia Rallyju, jasno je istaknuo svoje ambicije za vikend.

“Meta je pobjeda, to je sigurno”, rekao je Belgijanac. “Teško je predvidjeti kakav će biti rezultat na kraju vikenda. Znamo da imamo potencijala, ali također znamo da smo se dosta mučili  u Monte Carlu. Imam osjećaj da smo bolje pripremljeni, imali smo više vremena i imamo više dijelova! Trebali bismo biti dovoljno jaki da se borimo za pobjedu.”

 

 Source link

Related Posts